O pisică a mers 1.000 de kilometrii, pentru a-și regăsi stăpâna. Unde a fost găsită felina

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Thanh Soledas
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Thanh Soledas

O pisică, în vârstă de trei ani, a călătorit 1.000 de km pentru a-și găsi stăpânul, care se mutase cu șase luni înainte.

Pisicile sunt mult mai atașate de stăpânii lor decât ați putea crede. Dovada este Lisi, o pisică albă și neagră de trei ani care a călătorit 1.000 de km din Franța până în Germania pentru a-și găsi stăpânul.Totul a început în luna iunie a anului trecut, în Dordogne, când Hildegard Holtschneide și-a părăsit casa pentru a se întoarce în orașul natal din Düsseldorf (Germania). Ea a făcut călătoria împreună cu câinele ei Henry și pisica Lisi, oprindu-se peste noapte la un hotel din Saint-Cyr-l'École (Yvelines).

O pisică a mers 1.000 de kilometrii, pentru a-și regăsi stăpâna

"Deranjată de călătorie", micuța ei de blană a scăpat în acea noapte, iar stăpâna ei a fost nevoită să se întoarcă în Germania fără ea. "Am căutat-o cu disperare și am sunat la toate asociațiile de protecție a animalelor, la toate adăposturile și la toți veterinarii din zonă, dar nimeni nu o văzuse", a declarat ea pentru Rheinische Post.

Odată ajunsă la Düsseldorf, Hildegard Holtschneide și-a continuat căutările, sunând în fiecare lună la diferite autorități. După aproape șase luni de căutări inutile, a primit în cele din urmă un e-mail la 9 noiembrie, în care era anunțată că o tânără și-a găsit pisica în Braunschweig, un oraș german aflat la 1.000 km de Saint-Cyr-l'École, relatează leparisien.fr

"Nu o voi mai lăsa să plece niciodată".

După ce a avut grijă de Lisi timp de câteva zile, studenta în vârstă de 27 de ani, pe nume Luka, a mers la veterinar pentru a verifica microcipul pisicii. Proprietarul, care aproape renunțase la căutări, a fost găsit și contactat de o asociație de protecție a animalelor.

Proprietara are dificultăți în a se deplasa din cauza vârstei sale, așa că Luka se oferă să meargă la gara centrală din Düsseldorf pentru a i-o aduce pe Lisi înapoi. Ajunsă pe peronul gării, Hildegard Holtschneide, însoțită de maltezul ei Henry, îi găsește pe Luka și pe pisica ei.

După ce a plâns de bucurie, proprietara a declarat pentru Rheinische Post că Henry, câinele ei, a fost ca un nebun și a sărbătorit alături de prietenul său felin, pe care nu-l mai văzuse de șase luni. "După această aventură, nu-i voi mai da drumul niciodată", spune femeia de 70 de ani.

Citește și: Medicul Vlad Ciurea, despre alimentul care e considerat vampir energetic. Mulți români îl consumă în cantități enormeGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel