O persoană a murit şi peste alte 20 au fost rănite, în urma unui atac armat la parada Super Bowl. Travis Kelce, iubitul lui Taylor Swift, a transmis un mesaj îndurerat

Data publicării:
Super Bowl, New York Post, captură YouTube
Descriere foto: Super Bowl, New York Post, captură YouTube

O persoană a murit și 21 de persoane au fost rănite într-un schimb de focuri de armă în Missouri, la finalul paradei victoriei echipei Kansas City Chiefs la Super Bowl.

Un atac armat a avut loc la parada Super Bowl. Acest incident grav s-a soldat cu un mort și peste 20 de răniți, după victoria Kansas City Chiefs, echipa iubitului lui Taylor Swift.

O persoană a murit şi peste alte 20 au fost rănite, în urma unui atac armat la parada Super Bowl

Oficialii au declarat că au tratat opt victime care se aflau în stare de pericol  și alte șapte care au suferit răni care s-ar putea dovedi mortale. Nouă copii se numără printre răniți și se așteaptă ca toți să se recupereze. Poliția a declarat că a arestat trei suspecți în legătură cu împușcăturile.

În cadrul unei conferințe de presă de miercuri, șeful poliției din Kansas City, Stacey Graves, a declarat că în total 22 de persoane au fost lovite de focuri de armă - dintre care una a murit - și că trei indivizi au fost arestați. Peste 800 de polițiști se aflau deja la fața locului pentru a monitoriza parada. Doamna Graves a declarat că aceștia au răspuns imediat după ce au fost trase focurile de armă, iar detectivii care se aflau la fața locului au deschis rapid o anchetă. Pompierii au intrat, de asemenea, în acțiune, administrând ajutor răniților.

Un post de radio local a declarat că una dintre DJ-urile sale, Lisa Lopez, a fost ucisă în schimbul de focuri de armă. Victimele care au supraviețuit au fost transportate la trei spitale locale, au declarat oficialii, cazurile cu risc vital imediat fiind transportate la spital în termen de 10 minute de la împușcături. Nouă copii cu vârste cuprinse între șase și 15 ani cu răni prin împușcare sunt tratați la Spitalul Children's Mercy, a declarat asistenta șefă Stephanie Meyer.

"Singurul cuvânt pe care l-aș folosi doar pentru a descrie ceea ce am văzut și ceea ce au simțit când au venit la noi a fost frică", a adăugat doamna Meyer.

Spitalele locale au declarat că tratează, de asemenea, persoane care nu au fost împușcate, dar care au suferit alte răni. Oficialii orașului nu au făcut publice numele victimelor. De asemenea, nu au împărtășit nicio informație despre suspecții care au fost arestați, inclusiv despre ce ar fi putut duce la împușcături. Șeful poliției, Graves, a declarat că motivul împușcăturilor nu este încă clar. O sursă din cadrul forțelor de ordine a declarat pentru CBS News, partenerul american al BBC, că împușcăturile par să fie rezultatul unei discuții care a devenit violentă. Sursa a spus că nu are legătură cu terorismul.

Când a avut loc atacul armat

Focurile de armă au fost trase la vest de Union Station, gara din centrul orașului Kansas City, unde s-a încheiat parada, în jurul orei locale 14:00 (20:00 GMT). Mii de fani se adunaseră acolo pentru a urmări festivitățile.

Rapoartele locale au declarat că jucătorii echipei Kansas City Chiefs se aflau încă pe o scenă de acolo când au fost trase primele focuri de armă. Focurile de armă au făcut ca mulțimea care privea meciul, inclusiv primarul orașului și membrii familiei sale, să fugă să se adăpostească. Poliția a declarat că investighează un motiv și că adună probe fizice, dar și digitale.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, Paul Contreras, a declarat pentru postul de televiziune local, KETV, că a fost unul dintre fanii care au ajutat la "placarea" bărbatului și că l-a văzut aruncând o armă atunci când a fost doborât.

"În tot acest timp, el se lupta să se ridice și să fugă", a spus dl Contreras, adăugând că poliția a sosit în câteva momente.

Șefa Graves a declarat că era la curent cu o înregistrare video care pretinde că arată fanii supunând o persoană și că anchetatorii analizează imaginile pentru a stabili dacă individul este una dintre persoanele reținute de poliție, relatează BBC.com

Ce mesaj a transmis Travis Kelce, iubitul lui Taylor Swift

 "Sunt distrus după tragedia care a avut loc azi", a spus Kelce, iubitul celebrei cântărețe Taylor Swift.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel