O fostă campioană olimpică la gimnastică este internată la sanatoriu: „Sufăr de depresie de ani buni”

Data actualizării: | Data publicării:
Dana Sofronie, foto Facebook
Descriere foto: Dana Sofronie, foto Facebook

Dana Sofronie, fostă campioană olimpică la gimnastică, medaliată cu argint la sol și aur pe echipe la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, duce o lupă grea cu bolile mintale. Fosta sportivă este internată la Centrul de Nevroze Predeal, din județul Brașov.

Dana Sofronie spune că suferă de depresie de ani buni și că ajunsese în punctul în care nu își mai putea gestiona simptomele, astfel că a decis să accepte ajutorul specialiștilor, ceea ce le recomandă tuturor celor care se confruntă cu depresie și alte tulburări psihice. 

"Da, sufar de depresie de ani buni. Este o boala greu de suportat daca nu este tratată. La varsta de 8 ani au inceput insomniile care au continuat pana in ziua de astazi. Pana acum cativa ani am reusit sa tin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit sa apelez la ajutorul specilialistilor.

Simptome? Anxietate, izolare, dureri de picioare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași, etc.

Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului celor din jur, a dnei dr. Cotan Raluca și specialiștilor de la Centrul de Nevroze Predeal.
Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul sa ceară ajutor. Fie ca de teama de a nu fi judecat, fie din alte motive, mulți oameni nu vorbesc despre asta cu cei din jur. Nu cer ajutor.

Este o luptă care se dă cu noi, în noi, dar e bine să avem alături oameni competenți care ne fac lupta mai ușoară. Este, totodată, un semn către cei dragi care sufera alaturi de noi", a scris fosta sportivă pe Facebook.

În 2004, Dana Sofronie cucerea aurul la echipe la Jocurile Olimpice și devenea vicecampioană la sol. În 2019, fosta gimnastă a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa.

 

 


Și alți sportivi se luptă cu depresia

 

Fostul fotbalist Adrian Mutu a vorbit și el despre lupta pe care a dus-o cu depresia. Fostul sportiv a mărturisit că a căzut în patima drogurilor după divorț, pe fondul unei depresii puternice.


„M-am drogat pentru că eram într-o depresie provocată de divorţ”, spunea Adrian Mutu în urmă cu ceva timp. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel