O femeie de 25 ani a născut prematur 9 copii. Cum se simt bebelușii

Data publicării:
Halima Cissé a născut 9 copii, foto Facebook
Descriere foto: Halima Cissé a născut 9 copii, foto Facebook

Tânăra femeie din Mali care a născut recent nouă bebeluşi se simte bine, însă copiii ei născuţi prematur vor rămâne într-o secţie de reanimare timp de "două-trei luni" din cauza greutăţii lor corporale foarte mici, au anunţat miercuri reprezentanţii clinicii private marocane în care a avut loc naşterea.

Acest tip de naştere "este foarte rară, este excepţională", a declarat profesorul Youssef Alaoui, directorul medical al clinicii Ain Borja din Casablanca, fără să poată însă confirma dacă este vorba despre un nou record mondial.

Bebeluşii vor rămâne "sub supraveghere timp de două sau trei luni, până când vor atinge o greutate matură", a adăugat reprezentantul clinicii marocane.

Naşterea multiplă prin cezariană a celor nouă bebeluşi - cinci fete şi patru băieţi, cântărind între 500 de grame şi un kilogram - a fost anunţată marţi printr-un comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii din Mali.

Halima Cissé, o tânără de 25 de ani originară din Tombouctou, credea că urma să nască septupleţi, bazându-se pe ecografiile realizate în Maroc şi în Mali, însă medicii "au fost surprinşi să vadă că au fost nouă bebeluşi la final", a precizat Youssef Alaoui.

Recordul mondial în acest domeniu, verificat din punct de vedere medical, datează din anul 2009, când americanca Nadya Suleman - denumită de atunci "Octomum" ("Octomama") - a născut opt bebeluşi, la vârsta de 33 de ani.

Halima Cissé a fost internată în oraşul Bamako, apoi transferată în Maroc pe 30 martie pentru a fi "mai bine monitorizată" din cauza riscurilor asociate unei sarcini "care iese din tiparele normalului", potrivit aceluiaşi comunicat publicat de autorităţile din Mali.

Ea se afla "în cea de-a 25-a săptămână de sarcină când a fost internată (...), iar personalul medical a intervenit pentru a prelungi sarcina şi pentru a asigura o monitorizare zilnică" până în a 30-a săptămână de sarcină, a precizat Youssef Alaoui.

Atunci când tânăra a suferit primele contracţii, marţi, a fost mobilizată o echipă medicală alcătuită din 10 medici asistaţi de 25 de angajaţi paramedicali.

Fanta Siby, ministrul Sănătăţii din Mali, a ţinut cu această ocazie să salute "profesionalismul echipelor medicale din Mali şi din Maroc", notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel