O femeie cu COVID-19 a aflat după o lună de comă indusă că a născut o fetiţă

Data actualizării: | Data publicării:
O femeie cu COVID-19 a aflat după o lună de comă indusă că a născut o fetiţă, foto Unsplash/ sursa Picsea
Descriere foto: O femeie cu COVID-19 a aflat după o lună de comă indusă că a născut o fetiţă, foto Unsplash/ sursa Picsea

O femeie din Ungaria a aflat că a născut o fetiţă după o lună de comă indusă, după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19 şi a făcut pneumonie.

Szilvia Bedo-Nagy era în ultimul trimestru de sarcină când a fost diagnosticată cu COVID-19 la sfârşitul anului trecut şi a fost trimisă acasă în carantină. Starea ei de sănătate s-a înrăutăţit însă şi a fost dusă la spital.

"Nu puteam să respir", a declarat Bedo-Nagy pentru Radio Europa Liberă din locuinţa ei din oraşul Hatvan.

"S-a dovedit că aveam pneumonie", a mai spus ea.

Ea a fost transferată la Budapesta unde a născut o fetiţă, Napsugar, prin cezariană. Femeia a fost dusă la secţia de terapie intensivă unde a fost conectată la un ventilator, apoi la un plămân artificial şi, în cele din urmă, i s-a indus coma.

În timp ce se afla în spital, soţul ei, Jozsef Bedo, a avut grijă de fiica lor, temându-se că soţia lui nu va supravieţui.

Ungaria se află pe primul loc în lume la numărul deceselor asociate COVID-19 la 100.000 de locuitori, conform datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, şi în unele spitale până la 80% dintre pacienţii conectaţi la ventilatoare nu au supravieţuit.

Însă, în preajma Crăciunului, Bedo a primit un apel de la un medic care i-a spus că soţia sa a fost scoasă din coma indusă.

"Medicul a spus că soţia mea încearcă să intre în contact cu mine", a spus Bedo. "A doua zi, m-am dus să-i fac o vizită. Ea era trează şi când o întrebam ceva, îmi răspundea cu ochii", a mai spus el.

Revelionul 2020 a fost prima dată când Bedo-Nagy şi-a amintit că a fost trezită după ce a contractat boala, însă a spus că încă nu ştie ce s-a întâmplat.

"Habar n-aveam ce se întâmplă. Arătam spre burtă şi întrebam când am născut ... Apoi doctorul a spus că bebeluşul s-a născut cu ceva timp în urmă", a mai spus ea.

Medicul ei, Bela Merkely, a spus că Bedo-Nagy este un caz fascinant, neobişnuit de complicat, notează Agerpres. 

Szilvia Bedo-Nagy se recuperează acasă alături de soţul ei şi fetiţa lor, Napsugar.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel