O femeie a ajuns în arest, după ce a apelat de peste 2.700 ori serviciul de urgență. Motivul pentru a recurs la acest lucru

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Jorge César
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Jorge César

Autoritățile au reținut o femeie acuzată că a efectuat 2.761 de apeluri de urgență false timp de aproape trei ani. 

Poliția japoneză a arestat-o pe Niroko Hatagami, în vârstă de 51 de ani, din Matsudo, în prefectura Chiba, la est de Tokyo. Ea a fost arestată sub suspiciunea de obstrucționare a operațiunilor unui departament local de pompieri.  Oficialii au susținut că aceasta a efectuat apelurile de pe telefonul mobil și prin alte mijloace timp de cel puțin doi ani și nouă luni, între august 2020 și mai 2023.

O femeie a ajuns în arest, după ce  a apelat de peste 2.700 ori serviciul de urgență

Ea a recunoscut că dădea telefoane atât de acasă, cât și din alte locații din cartierul său, deoarece se simțea 'singură și dorea ca cineva să o asculte [...] și să-mi acorde atenție', a relatat presa locală.  În perioada în care a făcut falsele cereri de urgență, se crede că s-a plâns autorităților de dureri de stomac, supradoze de droguri, dureri de picioare și alte simptome.  La sosirea serviciilor locale, se pare că ar fi refuzat în mod repetat ajutorul medical, negând că ar fi efectuat vreun apel.  Arestarea ei a avut loc după ce Departamentul de pompieri Matsudo a depus o plângere la poliție la 20 iunie., potrivit  metro.com

Studiile au dezvăluit că aproape 1,5 milioane de persoane din Japonia ar putea suferi de singurătate acută, nivelurile fiind exacerbate de urgența COVID-19.  Cazul lui Niroko amintește de cel al lui Charlotte Walkinshaw, din Ramsgate, care, în august 2022, a fost închisă pentru doi ani după ce a efectuat peste 30 de apeluri false către serviciile de urgență. 

Walkinshaw, care are 76 de condamnări anterioare, pretindea în mod obișnuit că este victima unei infracțiuni sau că are nevoie de asistență medicală urgentă.

Apărarea a susținut că Walkinshaw a suferit traume în diferite momente din viața ei, fapt pentru care judecătorul a oferit "o mare compasiune".

Cu toate acestea, judecătorul i-a spus totuși, la pronunțarea sentinței: "Le-ai suna, le-ai spune niște prostii și le-ai face să petreacă timp cu tine. Ar trebui să știi că, la vârsta ta, serviciile de urgență sunt presate din greu și mi-e teamă să mă gândesc câți oameni au fost cu adevărat bolnavi care au avut nevoie de poliție sau de pompieri, fiind nevoiți să aștepte, cu rezultate potențial catastrofale'.

Cât e amenda în România, dacă suni nejustificat la 112

„Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment. Nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.

Apelarea abuzivă a numărului 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. Alertarea falsă constă în alertarea intenționată a Serviciului de urgență 112 pentru determinarea alarmării sau intervenției agențiilor specializate de intervenție în mod nejustificat””, este mesajul Poliției Române. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel