O femeie a aflat din întâmplare că măsuța de cafea pe care o folosea de 45 de ani este o comoară / Video

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

O comoară a fost folosită ca măsuță de cafea timp de aproape jumătate de secol. 

Un mozaic roman comandat de împăratul Caligula pentru una dintre navele sale a fost folosit ca măsuță de cafea, timp de 45 de ani, într-un apartament din New York, informează The Guardian.

Expertul italian în piatră și marmură antică Dario Del Bufalo a povestit că mozaicul a fost descoperit din întâmplare, în 2013. Atunci, el a ținut o prelegere și a dat autografe pe cartea sa „Porphyry”, despre stânca roșiatică-purpurie foarte folosită de împărații romani.

În carte se afla și o imagine a mozaicului pierdut, iar Dario Del Bufalo a auzit cum un bărbat i-a spus unei femei: „Helen, uite, acesta este mozaicul tău.” Femeia a confirmat cele spuse de bărbat. Ulterior, s-a aflat că Helen Fioratti, proprietara unei galerii de artă, și soțul ei, jurnalist, au cumpărat mozaicul de la o familie italiană, în anii 1960.

În apartamentul din New York, soții Fioratti au transformat mozaicul într-o măsuță de cafea pe care, de altfel, au folosit-o timp de 45 de ani. 

 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel