O femeie a adunat 27 de lentile de contact în ochi. Cum au reacționat medicii

Data actualizării: | Data publicării:
Lentile de contact, sursa unsplash/ autor Lensabl
Descriere foto: Lentile de contact, sursa unsplash/ autor Lensabl

Un chirurg a fost nevoit să scoată 27 de lentile de contact din ochiul unei femei după ce acestea s-au pierdut.

Se pare că pacienta în vârstă de 67 de ani nu a știut că a pierdut lentilele, punând disconfortul și uscăciunea pe seama îmbătrânirii.Cu toate acestea, când medicul oftalmolog Rupal Morjaria a aruncat o privire înainte de operația de cataractă a femeii, în noiembrie anul trecut, a găsit  17 lentile de contact.

La o inspecție mai atentă, medicul a descoperit apoi alte 10 lentile, la Spitalul Solihull. Femeia purta lentile de unică folosință lunare în ultimii 35 de ani, dar nu-și verifica periodic ochii.

Vorbind pentru Optometry Today, doamna Morjaria a declarat: "Niciunul dintre noi nu a mai văzut așa ceva înainte. Toate cele 17 lentile de contact erau lipite împreună. Am fost foarte surprinși că pacientul nu a observat, deoarece ar fi provocat destul de multă iritație în timp ce stăteau acolo."

Ca urmare a acestei descoperiri bizare, operația femeii a fost amânată din cauza îngrijorărilor legate de o posibilă infecție.

"Pentru că ea a adăpostit aceste lentile de contact în ochi pentru o perioadă de timp necunoscută, dacă am fi operat-o, ar fi avut o mulțime de bacterii în jurul conjunctivei", a adăugat doamna Morjaria.

În ciuda disconfortului său, femeia nu a menționat nimic referitor la lentilele lipsă în evaluarea sa preoperatorie. Doctorul a spus că femeia a fost "destul de șocată" când a fost informată de descoperire.

Ea a spus: "Când a fost văzută la două săptămâni după ce am îndepărtat lentilele, a spus că ochii ei se simt mult mai confortabil. Ea credea că disconfortul ei anterior era doar o parte a bătrâneții și a ochiului uscat."

Cazul ciudat a fost raportat între timp în The British Medical Journal.

O parte din motivul pentru care a fost făcut public a fost acela de a-i face pe oameni mai conștienți de importanța  mersului la medic periodic, potrivit labible.com

Doamna Morjaria a spus: "În ziua de azi, când este atât de ușor să achiziționezi lentile de contact online, oamenii devin lași în ceea ce privește efectuarea unor controale regulate. Lentilele de contact sunt folosite tot timpul, dar dacă acestea nu sunt monitorizate corespunzător, vedem oameni cu infecții oculare grave care le pot face să își piardă vederea."

Henry Leonard, ofițerul clinic și de reglementare al Asociației Optometristilor, a declarat că astfel de cazuri sunt "extrem de rare".

El a adăugat: "Pacienții se prezintă uneori cu o lentilă de contact blocată sub pleoapa superioară, în special dacă sunt începători în utilizarea lentilelor de contact sau au probleme de dexteritate, dar găsirea unui număr atât de mare de lentile blocate în ochiul cuiva este extrem de rară."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel