O fată de 14 ani din Grecia a murit la 2 zile după ce și-a pus inel gastric. Tânăra era batjocorită de colegi din cauza kilogramelor în plus

Data publicării:
Vissarion Kantounis, sursa facebook
Descriere foto: Vissarion Kantounis, sursa facebook

O tânără în vârstă de 14 ani a murit la două zile după ce a trecut printr-o interventie chirurgicală de montare a unui inel gastric. Fata era umilită zilnic din cauza kilogramelor.

Decizia tinerei de a ajunge pe masa de operația a venit în urma umilințelor pe care le primea adesea din partea colegilor. Adolescenta era fiica unui preot. Aceasta a fost operată la o clinică privată din Salonic, iar la două zile de la intervenție a murit.

„Aștepta cu nerăbdare să se opereze, ca să poată pierde în greutate și pentru ca ceilalți copii de la școală să înceteze să-și mai bată joc de ea”, a declarat tatăl adolescentei, potrivit ethnos.gr.

Preotul Vissarion Kantounis, tatăl fetei a declarat că aceasta a acuzat dureri insuportabile imediat după intervenție. Mai mult decât atât, acesta îi acuză pe medici de malpraxis.

„Trebuie subliniată eroarea medicală, nu bullying-ul. Copilul meu a trebuit să slăbească, deoarece dietele și exercițiile fizice nu au funcționat. Ne-am dus la un profesionist, care este considerat o autoritate în domeniu, și l-am întrebat cum poate slăbi fata mea, iar el a răspuns că există această metodă, cel mai puțin dureroasă, cu recuperare rapidă, așa că am decis să montăm un inel gastric", a explicat părintele Vissarion Kantounis pentru protothema.gr.

De asemenea, tatăl fetei a mărturisit că medicii nu au spus absolut nimic în legătură cu riscurile la care se supune în urma acestei intervenții.

„Copilul meu a plecat la cer din cauza unei erori medicale. Dacă medicul ne-ar fi spus că această operație implică aceste riscuri, nu am fi făcut-o copilului nostru. Doctorul nu ne-a spus nimic, de ce? Nu am avut informații complete despre procedură și recuperarea post-chirurgicală și, bineînțeles, nu am știut niciodată că ar putea să apară complicații", a continuat Kantounis.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel