O balerină din Rusia a interpretat ''Lacul Lebedelor'' pe gheaţă pentru a salva un golf/ VIDEO IMPRESIONANT

Ilmira Bagautdinova, captură youtube
Descriere foto: Ilmira Bagautdinova, captură youtube

 O balerină din Rusia a oferit un spectacol de zile mari, interpretând ''Lacul Lebedelor'' pe gheaţă pentru a salva un golf.

Dansatoarea Ilmira Bagautdinova a înlocuit una dintre cele mai prestigioase scene din Rusia cu apele îngheţate din Golful Finlandei într-un protest artistic împotriva unui proiect de construcţie, despre care localnicii spun că ameninţă un habitat natural unic, potrivit Agerpres.

Înfruntând temperaturile foarte scăzute în pantofi de balet cu poante şi tutu alb, Bagautdinova s-a filmat în timp ce interpreta arabescuri şi mişcări tip plié pe apele îngheţate ale Golfului Batareinaya, după ce a citit relatări despre proiectul de construcţie a unui siloz de cereale în zona respectivă.

Dansatoarea Teatrului Mariinsky a postat videoclipul online, adăugând muzică din "Lacul Lebedelor" de Ceaikovski, o aluzie la lebedele care trăiesc în regiunea situată la aproximativ 50 de kilometri vest de Sankt Petersburg.

"Acesta este un loc natural şi istoric unic, în care lebedele îşi fac cuiburi primăvară, unde familiile cu copii îşi petrec vacanţa vara, unde sute de pescari ies pe gheaţă iarna", a scris ea pe Facebook.

"Toate acestea sunt ameninţate cu distrugerea", a adăugat artista.

Agenţia rusă de ştiri TASS a relatat anul trecut că Baltic Grain Terminal intenţionează să înceapă construcţia unui terminal în valoare de 35 de miliarde de ruble (477 milioane de dolari) în Golful Batareinaya.

Sodruzhestvo, un grup agroindustrial care deţine compania Baltic Grain Terminal, a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Autoritatea regională din Leningrad a declarat că nu a emis o autorizaţie de construcţie în zonă.

Bagautdinova i-a îndemnat pe ruşi să semneze o petiţie online adresată preşedintelui Vladimir Putin prin care să solicite ca golful să fie lăsat în starea sa naturală. Petiţia a adunat până în prezent peste 7.650 de semnături.

"A fost strigătul meu din inimă pentru a salva un loc uimitor, care are o semnificaţie specială pentru mine", a declarat tânăra de 29 de ani, potrivit Agerpres.

Bagautdinova a spus că familia ei a vizitat deseori plajele nisipoase ale golfului în timpul verii şi a făcut excursii cu sania în aceaşi zonă în timpul iernii.

"Ar fi minunat dacă, după ce am dansat aici, construcţia ar fi oprită şi am putea să salvăm acest loc natural uimitor", a declarat Bagautdinova. "Dar nu cred că este atât de uşor", a adăugat ea.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 13 Martie 2021, 14:28 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience