NUMEROLOGIA CHINEZĂ: numere norocoase, numere care aduc ghinion. Semnificații

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

În numerologia chineză cifrele au anumite semnificații, mai ales în funcție de pronunția numelui lor și de asemănarea acesteia cu alte cuvinte. Unele sunt considerate norocoase, altele că aduc ghinion.

Șase, opt și nouă sunt considerate cele mai norocoase numere, în China. Și oricum sunt pronunțate numele acestor numere (omofonii lor, adică) toate au semnificații de bun augur.

Numărul 6 pronunțat ca „Liu”, care înseamnă „neted” și „bine”, iar pentru chinezi este un semn că totul va merge bine. De aceea, atunci când ei își aleg numere de telefon, le place să aibă mai multe numere 6 în ele. 

Opt are pronunția similară cu cuvintele „bogăție” și „avere”, astfel încât oamenii de afaceri preferă cifra. 

Numărul 9 pronunțat ca „Jiu”, care în chineză înseamnă veșnicie, longevitate și eternitate. În cultura chineză, este asociat cu împăratul Chinei care avea pe hainele sale nouă dragoni, iar Orașul Interzis din Beijing are în total 9.999 de camere și jumătate. Când se îndrăgostesc, chinezii trimit 9 sau 99 de trandafiri pentru a-și arăta iubirea eternă.

Numere ghinioniste

Chinezii evită câteva numere. Patru este considerat cel mai nefericit număr, deoarece cuvântul se pronunță asemănător cu cel pentru „moarte”. Nici chinezilor, la fel cum nici occidentalilor, nu le place numărul 13. Totuși, la chinezi are și o semnificație mai bună, deoarece poate avea aceeași pronunție cu cuvântul „avere”.

Un alt număr evitat de chinezi este șapte care au semnificația de „plecat”. De asemenea, are aceeași pronunție cu cuvântul „înșelat” și de asta este evitat. 

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel