Nu mai luați medicamente cu suc de grapefruit sau ceai de sunătoare. Bogdan Georgescu, avertisment: A fost demonstrat CLAR

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor lilartsy
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor lilartsy

Bogdan Georgescu, medic oncolog, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește sucul de grapefuit și ceaiul de sunătoare.

"Am auzit că se recomandă unor pacienți care iau citostatice să nu consume citrice pentru că ar crește diureza și se alimină mai repede aceste substanțe", a spus Val Vâlcu.

"Într-adevăr, niște interacțiuni la nivel de absorbție care au fost demonstrate foarte clar în ceea ce privește sucul de grapefruit. Sunt anumite medicamente în care este total contraindicat să consumi suc de grapefruit sau ceai de sunătoare. 

Sunt medicamente extrem de potente, extrem de eficiente oncologic, de ultimă generație, a căror biodisponibilitate absorbție scade cu 30% - 40% după administrarea unui simplu ceai de sunătoare. 

E vorba de comprimate și vorbim de terapiile care se administrează pe cale orală", a declarat Bogdan Georgescu, specialist oncolog, în exclusivitate pentru DC Medical.

"Chiar dacă se bea ceaiul la 2, 3 , 5 ore de la înghițirea pastilei?", a întrebat Val Vâlcu.

"În principiu, consumul acestor băuturi trebuie evitat. Având în vedere că medicamentul se ia de 2 sau 3 ori pe zi e greu de manevrat", a subliniat medicul Bogdan Georgescu.

De ce să nu iei medicamente cu suc de grapefuit sau ceai de sunătoare

Și medicul nutriționist Mihaela Bilic a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește sucul de grapefuit asociat cu medicamentele și a explicat de ce nu e bine să le asociem.

"Nu luați medicamente cu suc de grepfrut.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel