Nu mai arunca cojile de ou. Cele mai bune trucuri cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autpr Viktor Talashuk
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autpr Viktor Talashuk

Se vorbește multe despre minunile pe care oul le face pentru sănătatea noastră și chiar pentru frumusețea noastră. Totuși, de obicei, îi folosim interiorul și aruncăm coaja, dar aceasta este o mare greșeală. Astăzi vă vom învăța trei trucuri pentru casă cu coji de ouă.

Coaja de ou este compusă din peste 90% calciu, conține și alte minerale precum fier, magneziu, zinc, cupru și fosfor. Chiar și stratul subțire numit membrană conține elastină, aminoacizi, colagen și acid hialuronic, ideal pentru tenul tău.

Pentru o utilizare mai sigură și mai ușoară, experții recomandă să fierbeți cojile timp de 5 minute pentru a elimina eventualele bacterii și apoi să le lăsați să se usuce pe un prosop, cârpă sau șervețel curat. Pentru a ușura procesul de măcinare, acestea pot fi introduse la cuptor la o temperatură de 180°C timp de zece minute.

Trucuri pentru casa cu coji de ouă

 

Spălare

Când vă spălați rufele puteți pune cojile în mașina de spălat sau puteți adăuga pulberea în detergent. Este un înălbitor natural care va ajuta la eliminarea murdăriei rufelor albe și ca acestea să-și revină la intensitatea culorii sale.

Spălați vasele și îndepărtați varul

Dacă oalele și tigăile tale au pete și reziduuri încăpățânate care par să nu se desprindă niciodată, cojile de ouă sunt opțiunea ideală. Trebuie doar să măcinați bine câteva coji, apoi să le amestecați cu puțină apă și săpun de vase. Când aveți soluția dumneavoastră bine amestecată, ia puțin cu un burete și curăță-ți vasele, bucătăria și chiar gresia de var.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel