Nu aveți aer condiționat? Veți rezista căldurii din mașină cu aceste sfaturi

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Philipp Katzenberger
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Philipp Katzenberger

Temperaturile vor depăși în curând cu mult 30 °C, așa că este important să vă răcoriți cât mai mult în timpul zilei. Unii șoferi sunt binecuvântați cu  aer condiționat și răcoros în mașinile lor. Alții nu sunt la fel de norocoși și rămân blocați în ambuteiaje într-o mașină arzând de cald. Dacă nu aveți aer condiționat în mașină încercați aceste sfaturi pentru a vă face viața mai suportabilă în timpul acestei călduri.

Prosoape umede

Pentru început, avem un sfat simplu care va face deja lucrurile mult mai bune: agățați câteva lavete umede în fața ventilatoarelor de aer din mașină. Aerul care iese din suflante se va simți mult mai rece datorită acestui lucru. Totuși, este important să aveți la îndemână mai multe cârpe de spălat umede, deoarece suflantele de aer vor face, desigur, ca cârpele să se usuce în cel mai scurt timp.

Părul umed

Pregătindu-te corespunzător înainte de a te urca în mașină te poate ajuta foarte mult să te răcorești odată ce te afli în ea. Hainele răcoroase fac lucrurile mult mai bine, dar să intri în mașină cu părul ud funcționează și mai bine. Scalpul tău va putea să se răcească mult mai bine datorită umidității care se evaporă în părul tău. Întreaga ta temperatură corporală va scădea în acest fel.

Cuburi de gheață

Acest truc își are originile în zona rurală și fierbinte din Arizona, SUA. Locuitorii folosesc acest truc încă din anii '40 ai secolului trecut pentru a face suportabil condusul în mașini fără aer condiționat. Pentru a vă răcori mașina, trebuie să puneți pe podeaua mașinii un mic bol sau un recipient plin cu cuburi de gheață. Ventilația, în special în apropierea picioarelor, va sufla aer mai rece în toată mașina datorită cuburilor de gheață.

Sticle de apă

Nu aveți cuburi de gheață la îndemână? Puteți urma în continuare sfatul de mai sus; folosiți doar o sticlă de apă înghețată. O sticlă de apă înghețată poate fi utilă și în alte moduri. De exemplu, puteți înfășura una într-un prosop și să o puneți la gât atunci când trebuie să așteptați mult timp într-un ambuteiaj. S-a topit gheața din sticlă? Atunci aveți apă proaspătă și rece de băut. Este o situație în care toți au de câștigat!

Ventilator pentru mașină

Cea mai bună soluție și cea care funcționează cel mai repede este achiziționarea unui ventilator auto. Nu sunt chiar atât de scumpe și te vei bucura foarte mult de ele în mașina ta arzând de căldură. Îți vor oferi imediat aer răcoritor, sunt ușor de atașat și le poți conecta la brichetă. Astfel, îți poți folosi mașina în timpul unui val de căldură fără probleme, potrivit tips-and-tricks.co



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel