Nu aruncați pliculețele de ceai folosite: iată ce puteți face cu ele!

Sursa foto: unsplash, autor Tina Witherspoon
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tina Witherspoon

Fie că vă place fierbinte sau aproape călduț, verde sau negru, ceaiul este ceva ce place majorității oamenilor. 

Deși putem purta discuții interminabile despre cât timp ar trebui să lăsați un pliculeț de ceai înăuntru, considerăm că este o risipă să aruncați un pliculeț de ceai după o singură utilizare. Dar știați că puteți folosi pliculețele de ceai pentru mult mai mult decât pentru a face un ceai?

Iată câteva modalități de a da o a doua viață pliculețului de ceai folosit.

Aromează-ți fulgii de ovăz sau pastele

S-ar putea să sune puțin ciudat, dar adăugarea unui pliculeț de ceai folosit la aceste alimente poate să le îmbunătățească cu adevărat aromele. Încercați să adăugați pliculețe de ceai de portocale, scorțișoară sau lămâie la fulgii de ovăz și să adăugați pliculețe de ceai verde sau de mentă la pastele dumneavoastră.

Folosiți-l pentru a calma pielea:

Data viitoare când faceți o baie, încercați să adăugați în apă câteva pliculețe de ceai folosite. Îți va calma pielea și, de asemenea, o va face super moale și netedă!

Folosește-l pentru unghii mai albe:

Umpleți un bol sau o găleată cu apă caldă și adăugați în ea câteva pliculețe folosite de ceai de lămâie împreună cu un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Înmoaie-ți mâinile în apă timp de câteva minute și unghiile tale vor deveni mai albe.

Îndepărtează pungile de sub ochi:

Pune câteva pliculețe de ceai călduț (nu fierbinte!) sub ochi dacă vrei să scapi de pungile de sub ochi. Relaxează-te timp de cinci minute, iar ceaiul se va ocupa de restul.

Păr strălucitor:

Adăugați trei sau patru pliculețe de ceai într-un bol cu apă caldă și lăsați-le să se înmoaie pentru o vreme. După ce v-ați spălat părul cu șampon, folosiți apa din ceai pentru a vă clăti părul. Ceaiul de mușețel este excelent pentru toate blondele, iar ceaiul negru va funcționa cel mai bine pentru brunete.

Scapă de mirosul de ceapă sau usturoi:

Tocmai ai feliat usturoi sau ceapă și ți-au lăsat mâinile mirositoare? Freacă-ți mâinile cu o pungă de ceai folosită. Vrei să scapi de mirosul din casa ta? Fierbeți câteva pliculețe de ceai împreună cu un baton de scorțișoară. Casa ta va mirosi din nou frumos în cel mai scurt timp!

Curățați un șemineu:

Deschideți câteva pliculețe de ceai proaspăt folosite și împrăștiați conținutul peste cenușa de pe podeaua șemineului dumneavoastră înainte de a-l curăța. Aburul din ceai se va asigura că cenușa nu zboară în toate direcțiile și va masca, de asemenea, mirosul, potrivit tips-and-tricks.coGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 28 mai 2022, 23:30 | Categorie: Lifestyle
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience