Noul film ''Mortal Kombat'' aduce violenţa din lumea fantastică a jocurilor video pe ecrane

Data publicării:
Mortal Kombat, sursa unsplash/ autor Felix Mooneeram
Descriere foto: Mortal Kombat, sursa unsplash/ autor Felix Mooneeram

O nouă versiune de la Warner Bros. a filmului ''Mortal Kombat'', care debutează vineri în cinematografele din Statele Unite şi pe platforma de streaming HBO Max, îşi propune să descrie mai bine decât celelalte două spinoff-uri cinematografice din anii '90 violenţa extremă din franciza de jocuri video.

Jocul video ''Mortal Kombat'' a depăşit limitele violenţei şi cruzimii de la lansarea în sistemul arcade în 1992 şi a reprezentant un factor principal care a stat la baza implementării de către industria de profil a unui sistem de evaluare a violenţei din jocurile video, relatează Agerpres.


''Ar fi o nebunie să ignorăm faptul că violenţa reprezintă un element fundamental al jocului video'', a declarat într-un interviu acordat Reuters Television Josh Lawson, care joacă rolul luptătorului Kano în acest film.

Filmul prezintă povestea lui Cole Young (Lewis Tan), o prezenţă nouă în această franciză, care este urmărit, împreună cu familia lui, de personajul Sub-Zero (Joe Taslim) din cauza unui misterios semn din naştere.

Young ajunge să cunoască şi alţi purtători ai semnului, printre aceştia numărându-se Liu Kang, care are capacitatea de a arunca flăcări, şi Kung Lao, care îşi foloseşte pălăria de metal drept armă. Destinul celor trei este acela de a lupta în misteriosul turneu ''Mortal Kombat'' pentru a proteja Pământul.

Actorii din filmul ''Mortal Kombat'' sunt din toate colţurile lumii. Lewis Tan are origine anglo-chineză. ''Sunt mândru că reprezintă bărbatul asiatic într-un mod care este rareori reprezentat şi mă refer aici la un rol eroic'', a declarat el. ''Suntem reprezentaţi de obicei în cinematografia occidentală ca luptători de arte marţiale, dar nu şi în postura de eroi de anvergură'', a adăugat Tan.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel