Nor TOXIC cu sulf, plumb si metale grele din Ucraina, aproape de România. Țincu, avertisment: Vor dezvolta CRIZE de astm bronșic și infecții

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Towfiqu barbhuiya
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Towfiqu barbhuiya

Un nor toxic venit din Ucraina, va ajunge în România. Ce spune medicul Radu Țincu despre riscul la care suntem supuși.

De mai bine de trei săptămâni Ucraina este bombardată și dur atacată, lucru care a dus, inevitabil, la formarea unui nor toxic format din sulf, plumb şi alte metale grele, trei elemente extrem de periculoase pentru sănătatea noastră.

Norul toxic a ajuns deja în Polonia, Republica Moldova şi alte ţări din Europa și, conform prognozelor, sâmbătă ar urma să ajungă și în ţara noastră.

Medicul Radu Ţincu a vorbit despre cum ne poate afecta acest nor toxic starea de sănătate și dacă ar trebui să ne fie teamă. 

Acesta a spus că incendiile extrem de puternice determinate de explozibil au dus la eliberarea unor cantități mari de substanțe iritante pentru arborele traheobronşic.

"Depinde foarte mult de toată activitatea meteorologică, pentru că în mod imprevizibil se pot schimba curenții de aer însă știm că întotdeauna în urma arderilor, a incendiilor de vegetație sau a tuturor structurilor de materiale plastice care au ars în urmă acestor bombardamente se eliberează o serie de substanțe toxice cum ar fi metalele grele.

Problema este că aceste metale grele, dincolo de efectele imediate pentru cei din zona respectivă, ele devin poluanți permanenți în mediu. Ele nu se elimină imediat și vor contribui în continuare la gradul de expunere toxică a populației", a declarat Radu Țincu, în direct la Antena 3.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel