Noile titluri ale copiilor Prințului Harry și Meghan Markle, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Data publicării:
Sursa foto: Captură foto YouTube/CBS
Descriere foto: Sursa foto: Captură foto YouTube/CBS

În după-amiaza zilei de 8 septembrie, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viața, potrivit unui anunț al Palatului Buckingham. Majestatea Sa este cel mai longeviv monarh al Regatului Unit care a servit țara timp de 70 de ani.

Deși Prințul Harry și Meghan Markle au renunțat la titlurile lor în momentul în care s-au retras din îndatoririle regale în 2020, conform protocoalelor stabilite de Regele George al V-lea, copiii și nepoții unui suveran au oficial dreptul la titlu regal. Astfel, după anunțul decesului Reginei Elisabeta a II-a, copiii Ducilor de Sussex, Archie și Lilibet, au dreptul de a fi numiți ’’Prinț’’ și ’’Prințesă’’ acum că bunicul lor, Regele Charles al III-lea, a urcat pe tron, potrivit eonline.com. 

În cadrul unui interviu realizat de Oprah Winfrey, Meghan Markle a precizat că fiului său i s-a refuzat titlul oficial de prinț. De asemenea, ducesa a acuzat Palatul Buckingham pentru faptul că nu l-a protejat pe fiul său și a menționat că această decizie ar fi fost adoptată din cauza culorii pielii sale. Întrebată dacă este important pentru ea ca Archie să fie numit prinț, a subliniat că nu are un atașament față de de „măreția” titlurilor oficiale, transmite Daily Record.  

‘’ Ideea ca fiul nostru să nu fie în siguranță și, de asemenea, ideea ca primul membru de culoare din această familie să nu fie intitulat în același mod în care ar fi ceilalți nepoți”, a mărturisit Ducesa de Sussex în cadrul interviului
Motivul pentru care Prințul George, în vârstă de nouă ani, a primit titlul de prinț, acesta a fost datorită faptului că este protejat al protoculului lui George al V-lea, informează The Sun.

De asemenea, sora sa, Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, și Louis, în vârstă de patru ani, au dreptul la titlurile lor datorită unui brevet semnat de Regina Elisabeta a II-a la 31 decembrie 2012. Acest lucru a oferit titlul de Prinț și Prințesă și titlul de Altețe Regale tuturor copiilor fiului mai mare al Prințului de Wales, Prințul William, precizează sursa citată.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriel Ungureanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel