Noile restricţii propuse de autorități pentru Capitală. Alexandru Rafila: „Școlile nu trebuie închise”

Data publicării:
Bucureștiul a intrat în scenariul ROȘU, foto Pixabay/ autor: Candid_shots
Descriere foto: Bucureștiul a intrat în scenariul ROȘU, foto Pixabay/ autor: Candid_shots

Autoritățile au propus noi restricții pentru Capitală. Prefectul Capitalei a anunțat că indicele infectării a depășit șase la mia de locuitori. 

Rata de infectare din București a depășit pragul critic de 6 infectări la mia de locuitori. Autoritățile au propus noi restricții pentru Capitală. Locurile de joacă se vor închide, mall-urile rămân deschise dar cu măsuri suplimentare de siguranță – 4 mp de persoană.


"Am vorbit cu domnul doctor Raed Arafat care mi-a confirmat că ambii miniştrii sunt de acord cu măsura. DSU fiind cel care ne cordonează pe situaţii de urgenţă. Mâine în Capitală şcolile funcţionează pentru învăţământul preşcolar, primar şi clasele terminale", a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica la Antena 3.


Mall-urile şi pieţele rămân deschise dar se restrâng numărul de persoane care au voie în interior. Personalul unităţilor economice va calcula capacitatea în funcţie de suprafaţa utilă, astfel încât între două persoane să existe o distanţă de doi metri, a mai precizat prefectul Bucureștiului. 


Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS este de părere că școlile nu trebuie închise


„Şcolile nu trebuie închise. Asta e foarte clar. În ceea ce priveşte carantinarea Capitalei, în momentul în care vom avea suficiente elemente care să ducă la informarea populaţiei legate de necesitatea limitării anumitor tipuri de activităţi, putem discuta. Până acum, nu am avut astfel de informaţii”, a declarat Alexandru Rafila, în timpul conferinței de presă a PSD, de marți.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel