Noi restricții în toată țara. Se închid sălile de fitness, în județele unde rata de incidență depășește 4 la mia de locuitori

Data actualizării: | Data publicării:
Noile restricții, foto Unsplash/ autor: engin akyurt
Descriere foto: Noile restricții, foto Unsplash/ autor: engin akyurt

CNSU a aprobat noile restricţii, în contextul pandemiei de COVID-19, valabile pentru toată ţara. Iată principalele măsuri adoptate. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noile măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă: 

 

- Este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, după ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. 


- Este interzisă circulația persoanelor în  afara locuinței, în localitățile în care incidența cumulată în  ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, după ora 20.00 pe întreaga durată a săptămânii. 


- Este interzisă desfășurarea activității operatorilor economici, în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile este între 4 și 7,5 la 1.000 de locuitori, după ora 18.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică și pentru toată săptămâna în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 7,5 la mia de locuitori. 


- Este suspendată activitatea sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în  ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.


- În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația  persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20.00-02.00 pentru  deplasarea și participarea la slujbele religioase.


- Începând cu data prezentei hotărâri, măsurile ce vizau persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, își încetează aplicabilitatea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel