Noi informații despre scandalul în care este implicat Visarion Alexa. Ce se întâmplă cu dosarul preotului: "Nu ne-a înștiințat nimeni"

Data publicării:
Descriere foto: Părintele Visarion Alexa, captură foto ProTv
Descriere foto: Descriere foto: Părintele Visarion Alexa, captură foto ProTv

Avocatul preotului Visarion a oferit noi detalii despre dosarul duhovnicului. 

Preotul Visarion Alexa a fost acuzat că a agresat sexual o femeie la spovedanie și pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Ulterior, acesta a recunoscut toate acuzațiiile de agresiune sexuală în fața Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice. Refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații', a transmis Arhiepiscopia.

Noi informații despre scandalul în care este implicat preotul Visarion Alexa

 Teodor Cenușe, avocatul preotului Visarion Alexa a oferit noi informații despre dosarul duhovnicului. 

„Până la finele lunii octombrie, nu am primit nicio înstiințare din partea procurorului despre alte plângeri. Desigur, știm din presă despre alte posibile acuzații. Pe noi nu ne-a înștiințat nimeni, pe cale oficială, că ar exista mai mult de o singură plângere, cea inițială. Nu vreau să le comentez.

Nu știu ce se ascunde în spatele fiecărui material de presă. Nu știu ce fel de strategie pregătește procurorul pe această chestiune. Dacă le va lua sau nu în considerare. Vom vedea la momentul oportun. E un dosar de cercetare penală care-și va urma drumul! Ceea ce e sigur e că nu discutăm în continuare decât de o plângere la adresa clientului meu!', a declarat avocatul Teodor Cenușe pentru Playtech.ro.

Când se va lua o decizie oficială

Avocatul lui Visarion Alexa a declara că momentan se așteaptă ca Parchetul să facă următorul pas în acest dosar. 

„Momentan nu e absolut nimic nou în situația părintelui. Și nici nu se va schimba până când procurorul de dosar nu va decide ce pași urmează. Nu există un interval de timp bine definit în care să se ia o decizie sau alta. Ca atare, toată chestiunea asta ar mai putea dura săptămâni sau poate chiar luni. Nu se pune în termenii ăștia problema. (n.r. dacă judecătorul va ține cont că acuzatul este preot) Instanța va judeca doar faptele. Atât și nimic mai mult!', a declarat avocatul, pentru sursa citată anterior.

Connect-R, despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol

Conenct-R a comentat și el situația în care a fost implicat preotul Visarion. Artistul a ținut să precizeze faptul că și preoții sunt oameni, la fel și cei pe care îi păstoresc și, deci, supuși în egală măsură greșelii.

„Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți, sunt oameni ca și noi, se hrănesc cu glicogen, hidrogen și oxigen. Toți luptăm cu aceleași duhuri, cu aceleași tentații, toți suntem supuși greșelii și nu este despre ce ni se întâmplă în viața asta, ci despre cum reacționăm la ce ni se întâmplă.

Să nu uităm că toți suntem unul, nu vreau să fiu părtinitor, să iau apărarea cuiva, justiția, până la urmă, va stabili cine este victimă, cine va fi îndreptățit, cine va fi judecat și așa mai departe.

Nu confundați ortodoxia cu omul care este supus greșelii.

Dar e important ca noi să avem dragoste. Că despre ortodoxie iar trebuie să știm că în capătul ortodoxiei nu stă niciun preot, niciun prelat, niciun arhiepiscop, ci stă Însuși Hristos. Nu confundați oamenii care slujesc cu învățătura. Nu faceți ce vă zic ei, dar să faceți în schimb ce vă spun ei', a transmis Connect-R în social media referitor la cazul părintelui Visarion Alexa.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel