Noaptea Muzeelor, decizie radicală. Ce măsură vor lua autoritățile

Data publicării:
valentinsimon0, pixabay
Descriere foto: valentinsimon0, pixabay

Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile se gândesc la o măsură privind evenimentul Noaptea Muzeelor.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) anunţă că evenimentul Noaptea Muzeelor ar putea fi interzis de către autorităţi, din cauza evoluţiei pandemiei în ţara noastră.

"Deşi ne dorim ca acest eveniment să poată avea loc fizic, dat fiind evoluţia pandemiei în România, există posibilitatea ca evenimentul nostru să fie interzis de către autorităţile statului până la data desfăşurării lui. În situaţia în care evenimentul va avea loc fizic, NU recomandăm persoanelor în vârstă sau vulnerabile din punct de vedere medical să participe la acest eveniment, pentru ei şi pentru oricine doreşte, avem proiecte online care să le aducă muzeele mai aproape. Există posibilitatea ca unele dintre evenimentele propuse acum să se mute în spaţiul online sau să fie anulate, motiv pentru care consideraţi oferta din acest an una care poate suporta modificări până în ziua evenimentului. Am postat o infogramă cu măsurile speciale pe care trebuie să le respectăm cu toţi înainte şi în timpul vizitei", precizează RNMR, într-o postare pe Facebook.

RNMR mai aminteşte că în cadrul Nopţii Muzeelor 2020 coordonează două proiecte online, menite "să facă ca această ediţie să existe", iar publicul să se poată "bucura de muzee", respectiv două sezoane cu filme documentare de scurt-metraj despre feţele nevăzute şi despre poveştile neştiute a 10 muzee din Bucureşti şi Ilfov şi a şase muzee din Iaşi, Bacău, Piatra-Neamţ, Buzău şi Vaslui, ca şi prezentarea unor producţii digitale creative realizate de şcoli, licee şi palate ale copiilor din Sibiu, Tulcea, Bacău, Bucureşti, Sântandrei (Bihor), Sighetu-Marmaţiei, Caransebeş şi Călăraţi, selectate după un apel naţional de proiecte.

RNMR anunţa luni că a decis să nu anuleze ediţia 2020 a evenimentului Noaptea Muzeelor, în ciuda condiţiilor sanitare impuse de pandemie, precizând că acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care acesta va fi interzis explicit de către autorităţi, totodată fiind pregătite multe proiecte culturale pentru mediul online.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Evenimente


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel