Nicoleta Luciu, diagnosticată cu o boală rară. Tratamentul costă peste 1000 de euro

Data publicării:
Nicoleta Luciu, Foto Instagram
Descriere foto: Nicoleta Luciu, Foto Instagram

Nicoleta Luciu a fost diagnosticată cu o afecțiune rară. 

Nicoleta Luciu, în vârstă de 41 de ani, a fost diagnosticată cu alopecie, boala de care suferă și soția lui Will Smith. 
Alopecia se manifestă prin căderea părului iar, în unele cazuri, există chiar și riscul ca părul să nu mai crească niciodată.

Vedeta a dezvăluit, pe rețelele de socializare, că după aflarea diagnosticului a mers la medicii de specialitate pentru a se trata. Tratamentele dau rezultate, însă prețul nu este unul accesibil: actrița  este nevoită să scoată din buzunare între 1.000 și 2.000 de euro, în fiecare lună. De asemenea, ea face naveta între Miercurea Ciuc și București pentru a putea beneficia de procedurile care îi pot salva părul. 

 "Nu am mai avut așa păr lung și frumos de zece ani. Este rezistent și are luciu. Ultima ședință. Părul și-a dublat volumul după opt luni de tratament. O dată pe săptămână, timp de 40 de minute.", a scris Nicoleta Luciu, pe rețelele de socializare.

Ce este alopecia

"Există mai multe tipuri de alopecie, care  cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine.

Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului. Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului și, anume, dermatita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis.", a explicat Dr. Pavelina Andrei, pentru Spectacola.

Obiceiuri care pot întreține căderea părului

De asemenea, există și anumite obiceiuri, pe care unele femei le fac destul de des, ce duc la căderea părului, în timp.

"Pot întreține căderea părului, anumite obiceiuri, precum faptul că pacientele își prind părul într-o coadă strâns, pentru că, fiind strâns, face tracțiunea la nivelul firului de păr, îl trage. Agenții fizici care sunt folosiți în vopseluri mai pot duce la căderea părului. Vopsitul frecvent, anumite patologii, care se pot asocia cu căderea părului, printre care și sifilisul, care dă alopecia. Mai sunt cazuri, în care căderea părului este declanșată de stres, iar la bărbați aceste lucruri se pot observa și la nivelul bărbii. Ne mai confruntăm și cu căderea părului sezonieră, care apare de obicei primăvara și/sau toamna și care nu interferă cu absolut nimic. ", a mai completat aceasta.

Când trebuie să tragem un semnal de alarmă

"Până la 50-100 de fire de păr sunt normale să cadă, pe zi, pentru că părul se regenerează. Dar, în momentul în care noi începem să avem un ghemotoc mai mare de păr căzut, când ne pieptănăm, ne spălăm, atunci, cu siguranță, trebuie să ne investigăm și să vedem să nu fie altă problemă. Căderea părului trebuie văzută ca o cauză secundară, ca urmare a unei alte afecțiuni. Pielea vorbește despre sănătatea organismului din interiorul nostru și părul este unul dintre semnele care ne arată că ceva în organism nu funcționează bine. Putem descoperi o afecțiune autoimună, boală sistemică și boală cu transmitere sexuală. ", a mai spus medicul.

Motivul pentru care Nicoleta Luciu nu vrea să mai apară la TV


 "Nu sunt oferte ca lumea. Le-am refuzat pe toate, nu vreau să fiu o chestie în plus, de umplutură pe la emisiuni.
Dacă ar fi să fie ceva statornic, săptămânal…Iar la concursuri aș spune nu, lipsesc prea mult de acasă. Dar nu știi niciodată ce-ți rezervă viitorul. Știi cum e, niciodată să nu spui niciodată. Sunt bătrână să mai apar la televizor. Știi vorba aia, fuse și se duse.

Acum, din păcate, scandalul vinde, românului asta-i place…Noi am prins niște vremuri foarte bune, acum e altceva, din păcate. Nici contractele nu mai sunt cum au fost, oamenii parcă nu mai au sentimente în ei, parcă s-au robotizat. Mă gândesc cum reacționam când ne întâlneam între noi. Cine ne-a ținut pe noi în frâu, nu ne-a lăsat să ni se urce la cap. Noi nu am crescut în atmosfera aia în care toată lumea să facă ce vrei tu. Când apari tu, toată lumea să fie la picioarele tale. Dar stai, că nu e așa. Mă bucur că am prins niște timpuri foarte frumoase, îmi pare rău de fetele astea de acum ce apar la televizor, de ce vremuri trăiesc.", a declarat Nicoleta Luciu, pentru Playtech.ro.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel