Nicolae al României, despre excluderea din Casa Regală: „Nu e nicio dovadă concretă că titlul meu a fost retras”

Data publicării:
Fostul Principe Nicolae al României, captura video YouTube
Descriere foto: Fostul Principe Nicolae al României, captura video YouTube

Nicolae al României a fost invitat în cadrul unui podcast unde a vorbit atât despre relația pe care a avut-o cu bunicul său, Regele Mihai I, cât și despre retragerea titlului său regal de „Principe al României”.

Totodată, Nicolae Medforth-Mills de Roumanie a făcut dezvăluiri emoționante despre momentele inedite petrecute alături de bunicul său și despre relația frumoasă care a luat naștere între dintre cei doi de-a lungul anilor.

‘’Am avut o relație foarte bună cu el și când a avut o problemă cu ceva, el vorbea, nu țin minte un moment în care a luat o decizie fără să pună problema pe masă și s-o discute. A fost un diplomat, cu soluții, au fost și momente în care au fost luat unele decizii mai greu“, a mărturisit Nicolae al României în cadrul podcastului ‘’Fain & Simplu’’ realizat de Mihai Morar.

Deși între cei doi a existat o relație puternică, de-a lungul timpului, aceasta a suferit anumite schimbări ceea ce a condus la distanțare.

„Ultima oară când l-am văzut avea probleme de sănătate, nu știa, uita foarte multe lucruri. A fost după ziua bunicii mele, în septembrie 2015. De fiecare dată a fost o bucurie să-l văd și era clar că sănătatea lui s-a deteriorat foarte mult și m-a întristat, dar m-am bucurat să fiu în preajma lui, ca de obicei. Legat de decizia din vara lui 2015, părerea mea este că el nu știa nimic și până în ziua de astăzi, eu nu am niciun dubiu că el știa că s-a pus semnătură pe această hârtie. De fapt, niciodată nu am văzut originalul. Presupun că el a semnat. Nici Consiliul Regal, toți membrii nu a fost chemați la întâlnirea respectivă, doar cei din România, lucrurile au fost făcute foarte pe grabă’’, a dezvăluit Nicolae al României în cadrul podcastului.

De asemenea, fostul Principe al României a vorbit cu regret despre ceea ce a pierdut în momentul în care a fost exclus din linia de succesiune a Casei Regale.

’’O familie, o familie unită. Nu am fost lăsat să-l văd pe bunicul meu pentru ultima dată, nici pe bunica mea. De șapte ori am încercat după ultima întâlnire cu el. M-au dat în judecată în Elveția, a fost un proces care a durat patru ani şi care a fost câştigat de către mine. A fost un martor, o dovadă că bunicul meu a vrut să mă vadă, dar nu a fost într-o stare foarte bună când a fost vorba de sănătate şi cred că nu am fost lăsat să-l văd, pentru că erau speriaţi de ceva’’, a explicat Nicolae al României în cadrul podcastului ‘’Fain&Simplu’’.

Întrebat care consideră că este motivul pentru care titlul său regal a fost retras, Nicolae al României a declarat : ‘’Comportamentul meu (…) Eu cred că doar un membru al familiei a fost deranjat de comportamentul meu. Un bărbat din familie (…) Nu e nicio dovadă concretă că titlul meu a fost retras, nimeni nu a văzut documentul original. A fost un comunicat, am primit și eu o copie, nu am văzut niciodată documentul original. Eu nu știu dacă mama a avut această discuție cu mătușa, cu sora ei sau cu tatăl ei, dar tot timpul mi-a zis că trebuie să respect decizia. Eu atunci am spus că respect decizia, deși nu sunt de acord, dar vreau să văd o dovadă concretă că semnătura a fost chiar a Regelui sau dacă el a fost conștient de ce a conținut documentul semnat’’, a adăugat nepotul Regelui Mihai al României.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel