Neurodiversitatea este un mod diferit de a vedea lumea

Data actualizării: | Data publicării:
Senjuti Kundu, foto unplash
Descriere foto: Senjuti Kundu, foto unplash

Neurodivergența este o afecțiune specială în creier, de care pot suferi copiii, prin urmare, iată câteva recomandări pentru părinți.

Potrivit Ciudad Obregón, Sonora, puțini oameni știu ce este neurodivergența și că din copilărie pot suferi de ea, dar ce este? Psihoterapeutul clinic Elisa Luz Soto Ceballos de la Centrul de Integrare a Familiei și Adolescenților (CIFA) spune că conceptul de neurodiversitate a fost inventat în anii 1990 de comunitatea persoanelor care studiau autismul.

Psihologul a explicat că aceasta este o condiție a funcționării creierului, nu este rea sau deficitară, dar este o varietate a creierului uman care are alte puncte forte și alte provocări”.

Copiii cu neurodivergență

Psihoterapeutul a explicat că ajutarea copiilor cu neurodivergență de către terapeuți se face pentru a gestiona autosuficiența copiilor, cu care aceștia reușesc să-și dezvolte progresul în atitudini, activități, procese mentale și mai ales în adaptarea mediului său. 

Ce pot face tăticii?

Elisa Luz Soto a spus că, în calitate de părinți, primul lucru care trebuie luat în considerare, atunci când un copil vine acasă cu o situație neurodivergentă, indiferent dacă este de la naștere sau o problemă de dezvoltare precum caracteristicile spectrului autist - care apar la copiii cu vârste între doi sau trei ani, este important să aveți un „diagnostic precis al spectrului autismului”.

„Există și alte situații când încep, cum ar fi o problemă de vorbire, învățare formală, predare la școală sau la domiciliu. Unele tulburări de comportament, exemplu de tulburare cu deficit de atenție sau cu hiperactivitate - atunci când au probleme de atenție sau nu pot fi încă pe un loc ”, a explicat pshihologul potrivit Ciudat Obregon
 

Recomandare

Dacă ești mamă singură sau  tată singur,  Elisa Soto spune că „trebuie făcută o treabă pentru a accepta această realitate, deoarece este un proces de durere, deoarece va fi lăsat în urmă ideologia unui copil care a trebuit să fie capabilă să accepte pe deplin această persoană care astăzi face parte din viața lor și să o accepți înseamnă să o vezi în întregime, cu caracteristicile sale generale așa cum este " și a comentat că acest lucru este important, deoarece poate duce la separări de familie.
 

Diagnostic

Aceștia pot începe să caute un diagnostic profesional bun pentru copil, care să ofere liniile directoare pentru un tratament bun în dezvoltarea lor atât medicale, psihologice, fiziologice, terapii de diferite tipuri. Acest lucru este de obicei făcut de un neurochiholog, neurolog sau psihiatru. Pentru a genera un pachet de tratament bun, care este în mod regulat interdisciplinar, diverși profesioniști sunt la dispoziția familiei și a copiilor cu afecțiuni neurologice diferite. Se caută gradul de funcționalitate pentru a cunoaște ce instrumente au atât copilul, cât și mediul său, familia sau școala în relațiile sociale neurologice, emoțional-comportamentale, interpersonale.
 

Stabiliți obiective

Obiectivele familiei trebuie stabilite, ca un cuplu, dacă sunt mai mulți copii sau dacă intenționează să-i aibă, având în vedere că se poate face cu punctele forte și frustrările de a pune la punct un proiect de viață pentru a fi mai bun, dând baza că familia este menținută pe tot parcursul proces care va veni.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel