Netflix refuză să semnaleze privitorilor că serialul ''The Crown'' este o operă de ficţiune. Care este motivul

Data publicării:
Denise Jans , unsplash
Descriere foto: Denise Jans , unsplash

Platforma de streaming Netflix a respins solicitarea făcută de ministrul Culturii din Marea Britanie de a-i avertiza pe telespectatori, la începutul fiecărui episod din serialul său de succes ''The Crown'', că este vorba despre o operă de ficţiune, au relatat duminică mai multe publicaţii britanice.

Ministrul Culturii, Oliver Dowden, se numără printre cele câteva personalităţi din Marea Britanie care au susţinut că serialul, în care membrii familiei regale sunt interpretaţi de actori, riscă să ofere privitorilor o impresie greşită şi dăunătoare a familiei regale.

Potrivit unei surse guvernamentale, Dowden a scris companiei de streaming spunând că serialul ''beneficiază de o producţie şi de un joc actoricesc deosebite, dar Netflix ar trebui să precizeze foarte clar că este o operă de ficţiune''.


''Am prezentat mereu 'The Crown' ca o operă dramatică - şi avem cea mai mare încredere că abonaţii noştri înţeleg că este vorba despre o operă de ficţiune bazată în mare măsură pe evenimente istorice'', a precizat compania, citată în articolele publicate în presa britanică.

''Ca atare, nu intenţionăm - şi nu vedem necesitatea - de a adăuga un avertisment'', a mai spus compania.

Deşi mulţi telespectatori britanici au privit cu interes ''The Crown'', cel mai recent sezon a atras critici din partea unor comentatori referitor la scenele care sugerează că prinţesa Diana a fost tratată cu răceală, chiar cu cruzime de membri importanţi ai casei regale.

Editorialistul Simon Jenkins, care scrie pentru The Guardian, a acuzat cel de-al patrulea sezon al serialului că ''a exagerat cu scornelile şi cu ofensele''.

Argumentând că istoria modernă este ''prea aproape de ceea ce ar trebui să fie un pământ sacru - martorul evenimentelor din trecut '', a scris că licenţele artistice nu pot justifica neadevăruri care pun oameni încă în viaţă sau care au decedat de curând în cea mai dezavantajoasă lumină, potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel