Nelu Ploieșteanu a refuzat inițial internarea în spital. Artistul nu credea în virusul Covid-19

Data publicării:
Nelu Ploieșteanu, sursa foto Facebook
Descriere foto: Nelu Ploieșteanu, sursa foto Facebook

Nelu Ploieșteanu trece prin momente foarte grele. Artistul este intubat în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. 

Faimosul artist și familia lui trec prin clipe înfiorătoare. Nelu Ploieșteanu s-a infectat cu noul coronavirus la începutul săptămânii, dar a refuzat internarea în spital. Artistul nu credea în virusul Covid-19 și a decis că se poate trata acasă. Starea lui s-a agravat foarte tare, iar familia a chemat de urgență salvarea. Nelu Ploieșteanu este acum internat în stare gravă la Spitalul Floreasca, iar familia este extrem de îngrijorată deoarece medicii nu le-au dat niciun răspuns despre starea de sănătate a artistului. 


„Vreau să precizez din start că nu a fost o investigaţie jurnalistică sau o dorinţă de a afla ceva, ci un apel al familiei lui Nelu Ploieșteanu către prietena lor, Mara Bănica, azi-noapte, spre miezul nopţii, când familia era lipsită de orice fel de informaţii de la Spitalul Floreasca privind starea lui nea Nelu, aşa cum îl cunoaştem toţi. A fost o rugăminte către medici pentru a avea puţin mai multă empatie și a comunica cu familia pentru că sunt într-o situaţie disperată.

„Din nefericire, a ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse extrem de mici de supravieţuire”

Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore şi cred, personal, că făcea parte din categoria bolnavilor "Toma necredinciosul", care neagă acest virus. Şi mie îmi spunea că nu există, este o răceală aşa. Motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital. Starea lui se agravase, avea nevoie de un CT pentru ca medicii să determine exact cât din plămâni sun afectaţi sau dacă sunt afectaţi, ori nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură pentru că legislaţia permite acest lucru. A ajuns miercuri seara acasă. Starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturaţia de oxigen i-a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanţa şi a fost din nou transportat la spital. Din nefericire, a ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse extrem de mici de supravieţuire.

Poate cineva aude! 

Dar în acelaşi timp, un copil rămâne copilul părintelui lui şi dorinţa asta, în astfel de situaţii, de a afla veşti măcar nu egalează absolut nimic. Poate cineva aude! Nu vreau să judec. Înţeleg oamenii ăştia care de un an şi ceva fac eforturi cumplite pentru a salva din bolnavi. Îi înţeleg că sunt obosiţi, dar îi rog poate mai găsesc pe undeva puţin mai multă putere şi să discute altfel cu familiile. Fiica lui Nelu Ploieştean, la 8.30, s-a dus la Spitalul Floreasca. Azi-noapte târziu, spre 1.00, la un moment dat, m-a întrebat dacă eu cred că Nelu Ploieșteanu este mort şi nu îi spun medicii. I-am spus să se liniştească pentru că protocolul nu îngăduie aşa ceva, să nu comunici aparţinătorilor faptul că pacientul ar fi decedat", a spus Mara Bănică, la Antena 3.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel