Ne ajută urina să scăpăm de coșuri? Explicația farmacistei Ioana Marinescu: Conține hormoni și acid uric / video

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Farmacista Ioana Marinescu a postat pe contul de TikTok un videoclip în care vorbește despre mitul potrivit căruia urina ajută la tratarea acneei. 

Există mituri și tradiții populare potrivit cărora urina poate ajuta la tratarea sau prevenirea acneei sau a altor afecțiuni ale pielii, inclusiv coșurile. Totuși, nu există dovezi științifice concrete care să susțină aceste afirmații.

„Chiar dacă urina conține hormoni și acid uric care este posibil să usuce oarecum coșurile, urina conține o grămadă de toxine care se elimină din organismul nostru. Deci, cu siguranță, nu aș aduce un plus de toxine pe pielea feței, mai ales că vrem să remediem o problemă. Așa că, nu! Urina nu este un remediu pe care să-l luăm în calcul!”, a spus Farmacista Ioana Marinescu pe contul de TikTok. 

Urina conține substanțe precum uree, amoniac și săruri, care pot avea proprietăți dezinfectante. Cu toate acestea, efectele asupra pielii și așa-zisele beneficii nu sunt complet înțelese sau acceptate de către oamenii de știință. 

În mod cert, folosirea urinei pentru tratarea coșurilor nu este recomandată din motive de igienă și sănătate. Există o multitudine de soluții mai sigure și mai eficiente pentru îngrijirea pielii, precum cosmetice și tratamentele dermatologice recomandate de profesioniștii din domeniul sănătății pielii.

 

@farm.ioanamarinescu Ce părere ai despre acest mit? ???? #ingrijireatenului #beautyhacks #skincaretips #healthyskin #farmacist ♬ Beat - beaty

 

De asemenea, vă invităm să urmăriți un interviu cu Ioana Marinescu:

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel