Musaca de cartofi cu carne, o rețetă absolut delicioasă. Cei dragi o vor adora

RmX86 , pixabay
Descriere foto: RmX86 , pixabay

Rețeta de musaca de cartofi cu carne este foarte populară și iubită de romani. Este o rețetă simplă, gustoasă și rapidă.

Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă delicioasă:

Ingrediente:

-900 g de carne tocată vită+porc

-9 cartofi medii

-3 morcovi

-4 cepe potrivite

-600-700 ml suc de roșii

-200 g smântână

-2 linguri de cașcaval ras

2 ouă

-ulei

-patrunjel

- sare si piper

-oregano (optional)

Mod de preparare: Se curăță ceapa și morcovii, apoi se spală. Într-o oală mare, se pune apă cu un praf de sare, la fiert. Când apa începe să fiarbă, se adaugă cartofii în coajă. Într-o tigaie se pune ulei la încins. Se adaugă morcovii și ceapa. Se lasă să se călească aproximativ 6-7 minute. Se adaugă carnea tocată și se amestecă cu o lingură de lemn. Se amestescă ușor până când carnea nu mai are un aspect roșiatic. Se adaugă sucul de roșii și se amestecă ușor. Se condimentează cu sare, piper, pătrunjel tocat și puțin oregano. Se adaugă aproximativ 300-500 ml de apă. Se lasă amestecul la foc potrivit, până când scade. Se amestecă din când în când. Spre final, se amestecă în continuu. Între timp, se curăță de coajă cartofii fierți. Se trec printr-un jet de apă, apoi se taie felii potrivite. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt sau se unge cu unt. Se așează un strat de cartofi în tava de copt, apoi se adaugă un strat din amestecul de carne. Se adaugă din nou un strat de cartofi, iar unul din amestecul de carne. La final, se adaugă un strat de cartofi. Într-un bol, se pun cele două ouă împreună cu smântână și cașcavalul. Se amestecă cu un tel. Se adaugă amestecul obținut peste ultimul strat de cartofi și se nivelează pe toată suprafața tăvii. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 30-45 de minute.

Poftă bună!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 04 noi, 17:05 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play