Munca de acasă, prietena confortului, dușmanul sănătății. Ce BOLI riști: Muncim cu o oră și ceva în plus. Apare LIVISMUL

Data publicării:
Sursa: unsplash, autor Jason Strull
Descriere foto: Sursa: unsplash, autor Jason Strull

Medicul psihiatru Mihai BRAN ne dezvăluie efectele nebănuite pe care munca remote o are asupra sănătății.

„Stresul la locul de muncă este pe buzele tuturor și plecând de la stres, automat se pot dezvolta tot felul de patologii”, a declarat domnul Dr. Mihai BRAN în exclusivitate pentru DC Medical.

Work from home, mai nociv decât pare

Pandemia a fost ,în sine, o provocare pentru întreaga omenire, iar schimbarea modului de a lucra a intervenit în multe profesii. Stresul este prezent, într-adevăr, la orice loc de muncă, dar există grade diferite ale acestuia: „depinde de tipul de profesie, de tipul de lucru, de când cu pandemia vorbim de work from home, de acest mod de lucru remote care vine cu niște provocări”, a spus Dr. Mihai Bran.

Munca de acasă determină un program de lucru prelungit, în mod inconștient. Dr. Mihai BRAN a afirmat că „sunt studii care au arătat clar că, de fapt, muncim cu o oră, poate chiar cu o oră și ceva în plus”. Acesta a punctat și faptul că „nu mai reușim să separăm casă, familia, de locul de muncă...toate se întâmplă în același loc.”

Efectele muncii de acasă. Ce boli riști

„Sunt soluții, dar până la soluții trebuie să vedem problemele. Problemele sunt legate de apariția sindromului de burnout, de apariția problemelor de anxietate, de probleme cu somnul. Foarte mulți angajați, în ultima perioadă și în tot contextul acesta pandemic, se confruntă cu astfel de probleme: insomnii, stări de anxietate și unii ajung chiar în burnout”, a declarat Dr. Mihai BRAN. Acesta mai afirmă  și faptul că „muncitul de acasă are plusuri și minusuri”, iar în cazul lucratului la calculator, problemele de postură apar deseori.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel