Mucenici muntenești fierți. Cea mai rapidă și gutoasă rețetă de mucenici cu zeamă

Data publicării:
Mucenici muntenești, sursa unsplash/ autor Priscilla Du Preez
Descriere foto: Mucenici muntenești, sursa unsplash/ autor Priscilla Du Preez

Pe 9 martie gospodinele pregătesc cele mai gustoase și aromate rețete de mucenici. Mucenici muntenești fierți este una dintre cele mai rapide și gustoase rețete.

INGREDIENTE: 

Ingrediente pentru aluatul de mucenici :

500 g făină

250 ml apă caldă

70 ml ulei

½ linguriță de sare

Ingrediente pentru sirop/zeamă

3 l apă

400 g zahăr

Coaja rasă de la o portocală sau lămâie

2 bețe de scorțișoară

1 plic zahăr vanilat

Miez de nucă, după preferințe

MOD DE PREPARARE: Pentru început, se pregătește aluatul pentru mucenici. În făină, în mijloc se face o gaură mică și se pune sarea și uleiul. Treptat se adaugă apa caldă și se începe frământarea aluatului. Se frământă timp de 10 minute până când aluatul nu se mai lipește de mâini, după care se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Aluatul se împarte în două bucăți și fiecare bucată se întinde pe rând într-o foaie subțire de aproximativ 2-3 mm. Cu o formă specială de mucenici în forma cifrei 8 se fac mucenici. Se procedează la fel până când se termină aluatul. Se lasă câteva ore să se usuce.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel