Motivul pentru care Sanda Ladoși și-a retras copiii de la școală: Eu la bază sunt învățătoare, iar chestiile acestea sunt foarte frustrante

Data publicării:
Sanda Ladosi, foto Facebook
Descriere foto: Sanda Ladosi, foto Facebook

Sanda Ladoși și-a retras copiii de la scoala de stat și îi învață acasă, în sistem de homeschooling. 

Sanda Ladoși a luat decizia de a-și retrage copiii de la școala de stat și de a-i școli acasă. Copiii vedetei, în vârstă de 15 și 13 ani, sunt înscriși la o școală particulară, care oferă și posibilitatea de a urma cursurile în sistem de homeschooling. 


„Copiii mei încă fac homeschooling și sunt prinsă cu ei, nu prea am timp liber. Nu am timp să mă plictisesc. Deocamdată homeschooling-ul nu este reglementat în România, deși nu cred că ar fi fost deloc rău să existe o școală acasă reglementată, ca acei copii care au fost vitregiți de situație să poată beneficia de cursivitate în educație.

Pentru mine a fost foarte simplu să-i transfer în homeschooling, pentru că la școala la care învață ei există un astfel de sistem internațional. Funcționeză foarte bine de ceva timp și din foarte multe puncte de vedere este avantajos”, a declarat cântăreața pentru Click. 

Homeschooling-ul vine și cu câteva dezavantaje

Artista spune că deși este extrem de mulțumită de modul în care studiază copiii ei, homeschooling-ul are și unele dezavantaje, cum ar fi lipsa socializării. Pentru a se asigura că acest sistem de școală nu îi va afecta copiii, ea i-a înscris la mai multe activități, pentru a socializa cu alți copii. 

„Singurul lucru este că cei sunt vitregiți de societatea din școală, dar amândoi copiii fac activități extrașcolare și atunci încerc să le echilibrez. Au activitățile acelea, vin copii la noi, mai merg ei la alți copii. Au ieșirile lor, totuși să nu se rupă, asta e scopul”, a mai continuat ea.

Pandemia a făcut-o să ia decizia de a-și ține copiii acasă

Vedeta spune că decizia nu este una definitivă și că este posibil ca, în curând, copiii ei să frecventeze din nou cursurile fizic. Mai mult, Sanda Ladoși are studii pedagogice, astfel că știe exact cum să-și ajute copiii să exceleze la învățătură. 

„Homeschooling-ul de multe ori poate fi bine-venit, însă nu știu dacă la ai mei este cel mai potrivit, la vârsta lor, dar a fost o soluție de urgență pentru a continua școlarizarea coerent. Fiindcă ba îi duceau la școală, ba nu, ba online, ba nu, iar aceste lucruri nu sunt bune.

Eu la bază sunt învățătoare, iar chestiile acestea sunt foarte frustrante și mai ales la cei mici. Eu nu știu cum au făcut școală, să-ți pună stiloul în mână și tu să faci online. Am încercat ca impactul să fie cât mai mic, dar până la urmă fac cât pot. Ei se vor întoarce la școală în condițiile în care vom avea viață normala”, a mai spus artista pentru sursa citată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel