Motivul pentru care deodorantul nu are efect asupra pielii tale. Explicațiile specialiștilor

Data publicării:
Sursa foto: freepik, autor gpointstudio
Descriere foto: Sursa foto: freepik, autor gpointstudio

Cu toții am trecut prin asta. Ne schimbăm hainele și observăm că lucrurile miros mult mai urât decât de obicei. Este posibil ca deodorantul tău să nu mai funcționeze așa cum o făcea înainte, dar ar putea fi și rezultatul unei schimbări în stilul de viață.

"Când corpul tău muncește din greu, începe să transpire ca mecanism de răcire. Mirosul corporal este cauzat atunci când moleculele de sudoare, altfel inodori, se amestecă cu bacteriile de pe piele", spune Danielle Rayno.

Potrivit specialiștilor, dacă se schimbă bacteriile de pe piele, atunci se schimbă și mirosul, iar ceea ce a funcționat pentru tine anterior s-ar putea să nu mai funcționeze. "Așa că unii oameni constată că deodorantul lor nu mai funcționează, dar, de fapt, corpul lor a fost cel care s-a schimbat." 

 Iată cinci motive pentru care este posibil ca deodorantul tău să nu mai funcționeze:

Aplici deodorant pe subrațurile umede

Cine nu se grăbește în aceste zile? Totuși, potrivit lui Ira Kaganovsky Green este important să vă uscați complet  înainte de a pulveriza sau de a vă întinde deodorantul. "În timp ce mulți oameni au tendința de a aplica după duș - ar trebui să așteptați până când suprafața este complet uscată. Apa creează o barieră, prin urmare, deodorantele nu pătrund în piele și se pot uza rapid."

Nu-ți aplici deodorantul în mod corespunzător

Deși cu toții aplicăm deodorantul  fără să ne gândim la modul în care o facem. Green a spus că ar trebui să folosim trei sau patru mișcări. "Îți promit că nu ai nevoie de mai mult, dacă faci mai mult, îți va ajunge pe haine".

Apoi mișcă-ți brațele înainte și înapoi de câteva ori. "Vrei ca formula să acopere întreaga zonă, iar căldura corpului din mișcare îi permite să se topească".

Ești prea loial față de produsul tău actual

Dacă folosești același deodorant de ani de zile și dintr-o dată ai mirosuri corporale, este puțin probabil ca produsul să se fi schimbat - tu ești de vină. "Corpul tău este inteligent și se poate obișnui cu anumite produse, totuși corpul tău se schimbă și ar putea avea nevoie de ceva diferit", explică Green.

Schimbați parfumul sau tipul de deodorant pe care îl folosiți. Dacă ați folosit un spray, încercați un roll-on sau un stick.

Ești stresat

Stresul poate declanșa, de asemenea, mirosul corporal și face ca deodorantul tău să fie mai puțin eficient. "Stresul este unul dintre cele mai importante, deoarece îți crește anxietatea. Acest lucru îți încălzește corpul și acesta încearcă să se răcească prin transpirație, ceea ce creează o umiditate care cauzează dezvoltarea bacteriilor care cresc și miros", spune Green.

Dieta ta s-a schimbat

Orice lucru care are un impact asupra bacteriilor sau microbiomului pielii tale îți poate modifica mirosul corporal, explică Dr. Zenovia. Așadar, dacă faci schimbări în stilul de viață, un nou deodorant poate face parte din acest lucru.

Cum să-ți faci deodorantul să funcționeze mai bine

Acordarea unei mici atenții suplimentare axilelor poate ajuta, de asemenea, la reducerea mirosului corporal. Nu sări peste curățarea axilelor la duș. În timp ce unele persoane recomandă exfolierea subrațului, Dr. Zenovia nu sugerează acest lucru pentru toată lumea. "Țesutul subrațului este subțire și poate fi predispus la fricțiune sau dermatită de contact cu alergenii."

Rasul regulat al zonei va exfolia în mod natural pielea, așa că, dacă vă radeți, este posibil să nu aveți nevoie de un produs separat.

De asemenea, este posibil să doriți să încercați o mască pentru axile.  Măștile pentru subraț acționează pentru a crește eficacitatea deodorantului prin eliminarea excesului de bacterii, toxine și acumulări de transpirație de sub braț. 

Dacă nimic din toate acestea nu funcționează și sunteți încă frustrat - faceți o programare la un dermatolog pentru a explora alte opțiuni, cum ar fi rețete sau chiar Botox pentru a reduce transpirația excesivă de la subraț, potrivit realsimple.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel