MOȘII DE TOAMNĂ 2021. Ce trebuie să faci, astăzi, de Sâmbăta Morților

Data actualizării: | Data publicării:
Colivă, Foto Wikipedia
Descriere foto: Colivă, Foto Wikipedia

Astăzi, pe 30 octombrie, are loc pomenirea morților sau Moșii de Toamnă. Iată ce trebuie să faci în această zi.

MOȘII DE TOAMNĂ 2021. În acest an, în Biserica Ortodoxă, pomenirea tuturor celor trecuţi la cele veşnice, slujba cunoscută în popor sub denumirea de Moşii de toamnă, are loc pe 30 octombrie 2020. Termenul "moși" vine de la "strămoși" și îi are în vedere pe toți înaintașii noștri. În această zi, au loc slujbe, se împart pachete cu mâncare celor săraci și se aprind lumânări. Tradiţia spune că este bine să fim împăcaţi cu toţi oamenii, să fim îmbrăcaţi curat, iar femeile să aibă capul acoperit. De asemenea, în această zi nu este bine să spălăm haine sau să muncim.

MOȘII DE TOAMNĂ 2021. Potrivit Sfintei Scripturi, după moarte urmează Judecata particulară, în urma căreia omul ajunge să se împărtăşească fie de fericire, fie de suferinţă, stări date de modul vieţuirii pe pământ. Aceste stări nu sunt definitive, ele durează până la Judecată Universală, când va avea loc învierea întregului neam omenesc şi când vor avea loc hotărârile finale legate de starea de fericire sau suferinţa, scrie crestinortodox.ro.

 

Citește continuarea pe DCNEWS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel