Monica Pop se revoltă. Ce spune medicul despre renunțarea la obligativitatea purtării măștilor în spațiu deschis: „Toți specialiștii s-au pronunțat în favoarea măștii”

Data publicării:
Monica Pop, foto Facebook
Descriere foto: Monica Pop, foto Facebook

Prof dr. Monica Pop nu este de acord cu inițiativa legislativă a deputaților AUR privind renunțarea la obligativitatea purtării măștilor în spațiu deschis.

Medicul oftalmolog s-a revoltat împotriva inițiativei deputaților AUR care vor eliminarea obligativității purtării măștii în spațiul deschis.

„Mi se pare o inițiativă proastă. În primul rând, eu consider că masca este, realmente, un mijloc de protecție. Desigur, fără exagerări. Nu cu schimbare la nu știu câte ore, și nici măcar zilnic, și nu cu purtatul permanent. Însă, fără îndoială, reprezintă un mijloc de protecție.
În al doilea rând, cred că Parlamentul nu are nicio calitate morală - nu legislativă - să hotărască așa ceva. Asta doar medicii pot spune, atât timp cât această boală este cu transmisie aerogenă. Aerogen înseamnă că este transmis prin aer, indiferent că este închis sau deschis.
Sigur, poate că într-un parc, unde e foarte mult spațiu liber și unde sunt puțini oameni, să spunem (că s-ar putea renunța la mască, n.r.).
Însă în niciun caz acolo unde sunt mulți oameni, pe stadion sau la patinoar. Atâta timp cât este un pericol, nu cred că trebuie să se amestece parlamentarii în ceva de natură medicală.
Toți medicii specialiști s-au pronunțat în favoarea măștii. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe? Ce, noi ne pronunțăm față de meseria lor? Habar n-avem. La fel, nici ei nu au habar și nu sunt în măsură (să se pronunțe), în afară de ce spune Comisia medicală", a spus Monica Pop într-o intervenție la Antena 3.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel