Monica Pop, întrebare cheie: „De ce nu se face test pentru alergie la vaccin”

Data actualizării: | Data publicării:
Prof. dr. Monica Pop, foto Facebook
Descriere foto: Prof. dr. Monica Pop, foto Facebook

Prof. dr. Monica Pop este de părere că un test pentru alergie la vaccin ar fi o procedură simplă și eficientă, care ar putea evita anumite reacții alergice grave.

"Intrebare medicală logică: De ce nu se face test pentru alergie la vaccin, deși reacțiile alergice sunt descrise în prospect? E foarte simplu și fără absolut nicio pierdere cantitativă. Testul este f simplu : din seringa pregatită se introduce subcutan un stropsi se vede reactia. Daca e ok, se injecteaza restul. Deci, e al acelasi pacient, nu se pierde nimic si sintem siguri ca nu va face vreo reactie alergica gravă.

NU e normal sa nu se facă! Conform unei obligatii a oricarui medic, nu e permisa administrarea niciunui medicament, solutie, vaccin, orice fara test de alergie prealabil. In mod normal, daca unui pacient i se administreaza ceva, orice, fara test prealabil de alergie iar pacientul face reactie alergica, soc anafilactic, este o mare problema de malpraxis!", a scris dr. Monica Pop pe Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel