Momente de panică la Teatrul Notarra! Actrița Anda Caropol resuscitată și transportată de urgență, la spital

Data publicării:
Anda Caropol, captură video Youtube
Descriere foto: Anda Caropol, captură video Youtube

Actrița Anda Caropol a leșinat brusc, pe holul instituției Teatrului Notarra.

Au fost momente de panică asearaă, în Capitală, după ce o actriță, în vârsta de 83 de ani a leșinat. Este vorba despre Anda Caropol, care, potrivit cancan, se afla la o expoziție de artă, în momentul producerii incidentului. Totul a  avut loc la Teatrul Notarra, când artista ar fi căzut din senin din picioare. În zonă se afla și un medic, care a făcut imediat demersurile intervenției de urgență. Ulterior, la fața locului au ajuns și două ambulanțe, care i-au acordat primul ajutor actriței. Potrivit primelor informații, cauza leșinului ar fi fost provocată de problemele pe care aceasta le are cu tensiunea ce era prea mare, de unde a rezultat o criză hipertensivă. 

„Știm că este vorba despre o actriță, dar nu vă pot oferi mai multe detalii pentru că nu am acordul familiei”, a declarat medicul Bogdan Oprița, medic coordonator SMURD București, potrivit realitatea.

 

Cine este Anda Caropol

Anda Caropol a jucat pe scena Teatrului Notarra aproximativ 50 de ani. Aceasta a absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde a avut-o colegă pe Stela Popescu, Sebastian Papaiani sau Rodica Popescu. De-a lungul carieri sale, nu s-a făcut remarcată doar în lumea teatrului, ci și în cea a filmului, debutând în filmul „Cerul n-are gratii” în anul 1962.

 

Actriță la Teatrul Notarra, din 1964

Anda Caropol devine din 1964,  actriţă a Teatrului Nottara din Bucureşti. "Sonet pentru o păpuşă" de Sergiu Fărcăşan, regia: Lucian Giurchescu (1964), "Au fost odată două orfeline" de Adolphe Philippe d'Ennery, regia: Sanda Manu (1966), "Henric al IV-lea" de Luigi Pirandello, regia: Lucian Giurchescu (1966), "Patimi" de Paul Everac, regia: Sorana Coroamă-Stanca (1967), "Petru Rareş" de Horia Lovinescu, regia: Sorana Coroamă-Stanca (1967) sunt spectacole ce au marcat debutul unei cariere de peste 50 de ani pe scena Teatrului Nottara.

Au urmat colaborări cu importanţi regizori în spectacole remarcabile din istoria teatrului românesc: "O casă onorabilă" de Horia Lovinescu, regia: Lucian Giurchescu (1968); "O lună la ţară" de Ivan Sergheevici Turgheniev, regia: George Rafael (1970); "Bărbaţi fără neveste" de Neil Simon, regia: George Rafael (1970); "Şi eu am fost în Arcadia" de Horia Lovinescu, regia: Dan Nasta (1971); "Bună seara, Domnule Wilde!", după Oscar Wilde, regia: Alexandru Bocăneţ (1971); "Hamlet" de William Shakespeare, regia: Dinu Cernescu (1974); "Ultima oră" de Mihail Sebastian, regia: Valeriu Moisescu (1975); "Noi, subsemnaţii" de Alexandr Ghelman, regia: Dan Micu (1980); "Henric al IV-lea" de Luigi Pirandello, regia: Dominic Dembinski (1990); "Revizorul" de N.V. Gogol, regia: Mircea Cornişteanu (1995); "Căsătoria" de N.V. Gogol, regia: Gavriil Pinte (1998); "Orfanul Zhao" de Ji Jun Xiang, regia: Alexandru Dabija (1998); "Titanic vals" de Tudor Muşatescu, regia: Dinu Cernescu (2002); "Sărbători fericite" de Jean Poiret, regia: Dinu Cernescu (2002); "Travestiuri" de Tom Stoppard, regia: Dan Vasile (2003); "Pădurea" de Aleksandr Nikolaevici Ostrovski, regia: Tudor Mărăscu (2005); "Billy Şchiopul" de Martin McDonagh, regia: Vlad Massaci (2005); "Hangiţa" de Carlo Goldoni, regia: Tino Geirun (2005), notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel