Moduri GREȘITE în care bem APA. Avertismentul medicilor

Data publicării:
Sursa foto: unsplash
Descriere foto: Sursa foto: unsplash

Corpul este format în proporție de 60 % din apă, iar sângele în proporție de 90 %, așa că nu este de mirare că trebuie să ne alimentăm cu H20. Menținerea unei hidratări adecvate este esențială în toate domeniile, de la reglarea temperaturii corpului, la menținerea creierului în stare de alertă și la mișcarea intestinelor.Toată lumea știe că ar trebui să bei "opt pahare de apă pe zi".Dar există multe moduri în care ai putea face acest lucru greșit.

1. Beți prea mult 

Se pare că în zilele noastre, cu cât bei mai multă apă, cu atât mai bine. Dar profesorul Stergios Stelios Doumouchtsis, consultant obstetrician și ginecolog și expert de frunte în uroginecologie, a declarat că acest lucru "vine uneori cu prețul unei activități mai mari a vezicii urinare".

 "Aș recomanda un volum total de 1,5 până la doi litri într-o zi cu vreme normală. Când este mai cald sau când oamenii se antrenează pentru o activitate fizică, atunci până la trei litri este acceptabil, deoarece acest lucru ține cont de transpirație. Uneori nu ne dăm seama că ne suprasolicităm cu băuturi, iar vezica trebuie să lucreze mai mult și atunci începem acest cerc vicios de a merge la toaletă "pentru orice eventualitate". Acest lucru perpetuează problema", a declarat medicul Stergios Stelios Doumouchtsis pentru THE SUN.

Pe lângă faptul că suprasolicită vezica urinară, consumul excesiv de alcool poate provoca hiponatremie, cunoscută și sub numele de "intoxicație cu apă".Aceasta este atunci când nivelul de sodiu din sânge scade periculos de mult din cauza volumului mare de apă. Aceasta poate provoca greață, dureri de cap, confuzie, convulsii și chiar comă.

2. Bei un pahar înainte de culcare

Dacă înghiți un pahar de apă chiar înainte de a stinge lumina, nu e de mirare că faci drumuri la toaletă pe parcursul nopții. Acest lucru îți va perturba somnul, iar o noapte de odihnă proastă te poate lăsa morocănos, iritabil, flămând și incapabil să te concentrezi.

Erin Palinski-Wade, un important dietetician înregistrat pentru diabet din SUA, recomandă "reducerea treptată a aportului de lichide cu aproximativ trei ore înainte de culcare", potrivit Eat This not That.

 

3. Nu bei un pahar la trezire 

Se crede că începerea zilei cu un pahar mare de apă trezește corpul și organele sale. De asemenea, va zdruncina metabolismul, a declarat Lisa Jubilee, un nutriționist holistic cu sediul în New York, care recomandă 20 până la 32 de uncii de apă (2-3 căni) la scurt timp după trezire. 

Lisa a spus: "Clienții mei care au implementat acest lucru raportează mai puține balonări, mai multă energie și un apetit mai mic".

 

4. Nu-ți dai seama că ți-e sete

De multe ori, atunci când credem că ne este foame, suntem de fapt doar deshidratați. Studiile au arătat că mai mult de jumătate dintre oameni confundă setea cu foamea, deoarece semnalele de sete pot fi slabe. Aceasta înseamnă că este posibil să consumi inutil calorii de care nu ai nevoie pentru că ți-e sete.Data viitoare când ți-e poftă de o gustare, bea mai întâi un pahar de apă și vezi dacă trece senzația.Adevărata foame se simte de obicei ca o senzație de gol în stomac, iritabilitate și lipsă de concentrare. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel