Modalități de a învinge tulburarea afectivă sezonieră. Sfatul medicilor

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Scurtarea zilelor pe timpul iernii si lipsa luminii solare sunt considerate cauze de aparitie a depresiei sezoniere. Din fericire, spun experții, există câteva modalități simple pe care le puteți face pentru a vă simți mai bine.

Potrivit National Institutes of Health, SAD este "un tip de depresie care apare și dispare odată cu anotimpurile, începând de obicei la sfârșitul toamnei și la începutul iernii și dispărând în timpul primăverii și verii".

Iată care sunt cele mai bune modalități pentru a combate tulburarea afectivă sezonieră:

 

Mergeți cel puțin 10.000 de pași în fiecare zi

 

"Ființele umane sunt menite să meargă pe jos în fiecare zi; face parte din evoluția noastră", spune Kulkarni. "Dacă te plimbi afară în fiecare zi, chiar și în frig, te vei simți extraordinar."

 "Pentru a vă îmbunătăți [starea de spirit] în timpul iernii, petreceți 120 de minute pe săptămână afară, în natură - , plimbând un câine sau pur și simplu petrecând câteva minute într-un parc cu dispozitivul setat pe modul avion", spune John La Puma, MD, FACP, medic de medicină internă și autor al cărții ChefMD.

 

Ține un jurnal de recunoștință

 

"Există din ce în ce mai multă știință care ne arată că o practică zilnică a recunoștinței, de obicei la prima oră a dimineții, are un impact pozitiv uriaș asupra stării noastre de spirit, a perspectivei și a performanței noastre", spune Kulkarni.

Cumpărați un caiet de notițe și notați cinci sau zece lucruri pentru care sunteți recunoscător în fiecare zi. Poate suna banal, dar încercați - vă poate pune într-o stare de spirit pozitivă pentru restul zilei.

 

Exerciții zilnice

 

"Îi încurajez pe pacienți să se angajeze într-un comportament sau într-o activitate, indiferent dacă "simt" că au chef sau nu. Ei sunt adesea plăcut surprinși să observe că punerea comportamentului pe primul loc începe să le schimbe energia și motivația", spune Joy Lere, doctor în psihologie, psiholog din California.

Pentru o sănătate optimă, încercați să faceți 30 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată în fiecare zi. Nu trebuie să fie un antrenament complicat - chiar și plimbarea în jurul blocului contează.

 

Reducerea consumului de alcool

 

Alcoolul este un deprimant - nu este cel mai bun lucru pe care să-l introduceți în corpul dumneavoastră dacă suferiți de tulburarea afectivă sezonieră. Probabil că a doua zi vă veți trezi cu o mahmureală emoțională, dacă nu și fizică.

Consumați alcool cu moderație. Recomandarea oficială a CDC este de până la un pahar pe zi pentru femei și de până la două pahare pe zi pentru bărbați. 

 

Păstrați un program de somn constant

 

Un somn de calitate este esențial pentru sănătatea dumneavoastră generală, în special pentru sănătatea mentală. Mergeți la culcare și treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi, inclusiv în weekend. Și asigurați-vă că dormiți suficient: Experții National Sleep Foundation, recomandă să dormiți între șapte și nouă ore în fiecare noapte, potrivit eatthis.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel