Moartea Reginei Elisabeta a II-a: Când va fi dezvăluită cauza decesului?

Data actualizării: | Data publicării:
Regina Elisabeta, Foto Facebook/ The Royal Family
Descriere foto: Regina Elisabeta, Foto Facebook/ The Royal Family

O lume întreagă plânge în urma dispariției celui mai longeviv monarh britanic. Regina Elisabeta a II-a  s-a stins din viață "în liniște" la Balmoral, în după-amiaza zilei de 8 septembrie.

Regina a fost văzută ultima dată în public marți, când a întâmpinat-o pe noua prim-ministru Liz Truss la Balmoral - iar fanii au fost încurajați să o vadă atât de fericită.

 

Însă, în ultimul an, regina a fost afectată de probleme de sănătate, iar miercuri a fost nevoită să anuleze o reuniune virtuală a Consiliului Privat, cu doar o zi înainte de a muri. Se știa că se confrunta cu probleme de mobilitate în ultimele 12 luni.


Deocamdată, nu s-a aflat cauza decesului și este puțin probabil să se facă un anunț oficial.

 

Când vine vorba de chestiuni personale - în special cele care țin de sănătatea lor - familia regală ține, în mod de înțeles, la intimitatea lor, potrivit HelloMagazine.


Când prințul Philip a murit, în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani, nu a fost făcut niciun anunț de acest fel din partea Palatului. O lună mai târziu, s-a spus despre cauza decesului său ar fost pur și simplu înregistrată ca fiind "de bătrânețe" de către șeful casei medicale regale, Sir Huw Thomas.


Descrierea a sugerat că nu a existat nicio altă boală sau vătămare identificabilă care să fi contribuit la moartea sa, inclusiv afecțiunea cardiacă care a necesitat o intervenție chirurgicală cu doar câteva săptămâni înainte de deces.

Moartea reginei, joi după-amiază, a fost descrisă ca fiind "liniștită" de către Palat. Se înțelege că fiul ei, actualul rege Charles al III-lea, și fiica ei, prințesa Anne, au fost alături de ea când a murit.

 

Discursul regelui Charles al III-lea după ce a fost proclamat monarh

 

Noul rege britanic, Charles al III-lea, a susţinut sâmbătă un discurs în cadrul unei ceremonii istorice, în urma căreia a fost proclamat în mod oficial suveran al Regatului Unit

Prezentăm mai jos textul declaraţiei regelui Charles al III-lea:

"Doamnelor şi domnilor, îmi revine datoria plină de tristeţe să vă anunţ moartea mult iubitei mele mame, Regina. Ştiu cât de multă compasiune aveţi pentru mine atât voi cât şi întregul popor - şi cred că pot să cred că şi întreaga lume - în urma acestei pierderi ireparabile pe care am suferit-o cu toţii. Pentru mine este o mare consolare să ştiu că această compasiune exprimată de atât de mulţi oameni faţă de sora mea şi de fraţii mei şi că această afecţiune şi sprijin copleşitor vor fi extinse către întreaga noastră familie după această pierdere", a declarat noul suveran britanic în debutul discursului său.

"Pentru întreaga noastră familie, precum şi pentru acest regat şi pentru familia extinsă de naţiuni din care facem parte, mama mea a oferit un exemplu de iubire pentru toată viaţa şi de serviciu public altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar şi acum când suntem în doliu, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această importantă moştenire şi de îndatoririle şi responsabilităţile serioase care, de acum, îmi revin mie", a adăugat regele Charles al III-lea.

"Asumându-mi aceste responsabilităţi, mă voi strădui să urmez acest exemplu care mă inspiră pentru a susţine guvernul constituţional şi să aduc pace, armonie şi prosperitate pentru oamenii care trăiesc în aceste insule, în ţările din Commonwealth şi în teritoriile din lumea întreagă. În acest scop, ştiu că voi fi susţinut prin afecţiunea şi loialitatea oamenilor al căror suveran am fost numit şi că în exercitarea acestor îndatoriri voi fi sfătuit de consiliul parlamentarilor aleşi de ei. În tot acest proces, sunt profund încurajat şi de sprijinul constant pe care mi-l oferă iubita mea soţie", a mai spus noul suveran britanic.

"Profit de această ocazie pentru a confirma dorinţa şi intenţia mea de a continua tradiţia de încredinţare a veniturilor ereditare, inclusiv a Crown Estate, către Guvern în beneficiul nostru al tuturor, în schimbul Sovereign Grant, fondul care asigură realizarea îndatoririlor mele oficiale în calitate de şef al statului şi al naţiunii. În îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredinţată, căreia îi voi dedica tot restul vieţii mele, mă rog pentru a cere călăuzire şi ajutor din partea Dumnezeului Atotputernic", a declarat regele Charles al III-lea în finalul discursului său de sâmbătă, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience