Mit spulberat: aerul condiționat nu te poate îmbolnăvi

Aer conditionat, foto Pixabay/ Mustafa shehadeh
Descriere foto: Aer conditionat, foto Pixabay/ Mustafa shehadeh

Teoria că aerul condiționat te poate îmbolnăvi a fost spulberată de cercetători. Totuși, există anumite situații în care aparatul de aer condiționat nu este recomandat. 

Aerul condiționat este folosit mult mai frecvent și în tot mai multe case, în mașini, în hoteluri, magazine sau birouri. Dar uneori, după ce am petrecut mult timp într-o cameră cu aer condiționat, ajungem să răcim. Întrebarea este: aerul condiționat te îmbolnăvește cu adevărat?

Răspunsul vă va surprinde. S-ar putea să nu vă așteptați la acest lucru, dar răspunsul este nu. Aerul rece care iese din aparatul de aer condiționat nu vă poate îmbolnăvi. Cu toate acestea, dispozitivul electronic vă poate asigura că vă îmbolnăviți mai repede.

Deci, cum funcționează acest lucru? Aerul condiționat aspiră aerul cald din interior și apoi suflă aer rece în cameră după ce trece prin clapetă. Aerul cald se condensează pe clapetă, după care aerul uscat și rece este suflat din ea, în cameră. În plus, aerul condiționat filtrează aerul fierbinte care intră în unitate. Din această cauză, polenul și alte substanțe poluante sunt ținute în afară.

 

Citește continuarea pe DCMedical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 17 sep 2021, 07:44 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play