Miss Univers 2023. Bonney Gabriel a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume

Data publicării:
Sursa foto: Miss Universe, captură YpuTube/ MISS UNIVERSE
Descriere foto: Sursa foto: Miss Universe, captură YpuTube/ MISS UNIVERSE

R'Bonney Gabriel, din Statele Unite, a fost încoronată sâmbătă seară cea de-a 71-a ediție a Miss Univers.

R'Bonney Gabriel, care anul trecut a devenit prima filipinezo-americană care a câștigat Miss SUA, a luat coroana în fața Amandei Dudamel din Venezuela și a Andreinei Martínez din Republica Dominicană. Concursul a avut loc în New Orleans, Louisiana, iar 84 de femei din întreaga lume au concurat pentru coroană. Sâmbătă seară a fost ultima zi a competiției, eliminările reducând numărul finalistelor până când au rămas ultimele două.

Când Gabriel a intrat în Top 5, ea a fost întrebată: "Miss Universe a făcut recent o schimbare incluzivă, permițând mamelor și femeilor căsătorite să concureze în acest an. Care este o altă schimbare pe care ați dori să o vedeți și de ce?".

Gabriel a răspuns că speră ca organizatorii concursului să mărească limita de vârstă a candidatelor.

"În ceea ce mă privește, aș vrea să văd o creștere a vârstei, pentru că am 28 de ani. Și aceasta este cea mai mare vârstă pentru a concura. Și cred că este un lucru frumos. Citatul meu preferat este "dacă nu acum, atunci când?". Pentru că, în calitate de femeie, cred că vârsta nu ne definește. Nu este mâine, nu este ieri - dar este acum. Timpul este acum", a spus ea.

Cine este R'Bonney Gabriel, Miss Univers 2023

Originară din Houston, Gabriel este model, designer de modă și instructor de cusut, care acordă prioritate mediului înconjurător în munca sa. La începutul concursului, Gabriel a îmbrăcat o pelerină roșie-portocalie inspirată de un phoenix în creștere cu maxima "dacă nu acum, atunci când", pe care și-a vopsit-o singură. Cuvintele se inspiră din sfatul tatălui ei de a acționa în funcție de obiective, vise și dorințe.

În cadrul segmentului final de întrebări și răspunsuri al competiției, primele trei candidate au fost întrebate cum ar lucra pentru a demonstra că Miss Universe este o organizație care oferă putere și progres în cazul în care ar câștiga titlul. Gabriel a spus că va folosi platforma pentru a fi un "lider transformațional" și a subliniat pasiunea ei ca forță a binelui în industria modei prin reducerea poluării și utilizarea materialelor reciclate în realizarea pieselor vestimentare.

"Predau cursuri de cusut pentru femeile care au supraviețuit traficului de persoane și violenței domestice. Și spun asta pentru că este atât de important să investești în ceilalți, să investești în comunitatea noastră și să îți folosești talentul unic pentru a face diferența", a spus Gabriel, potrivit CNN Style.

"Cu toții avem ceva special, iar atunci când plantăm acele semințe pentru alți oameni din viața noastră, îi transformăm și folosim acest lucru ca un vehicul pentru schimbare."

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel