Misha, apel către ministrul Culturii. Fosta soție a lui Connect-R cere ajutor

Data publicării:
Misha, instagram
Descriere foto: Misha, instagram

Misha, afectată de pandemia de coronavirus a făcut o scrisoare deschisă către ministrul Culturii pentru a cere ajutor și pentru a-și striga nemulțumirea.

Pandemia de coronavirus și-a pus amprenta și pe vedetele de la noi din țară. Concertele s-au anulat, iar artiștii au rămas pe tușă multă vreme. A fost cazul și Mishei, care s-a hotărât să ia atitudine, așa că trimis o scrisoare deschisă către ministrul Culturii. Fosta soție a lui Connect-R a ținut să sublinieze toate nemulțumirile în legătură cu legile impuse în această perioadă. De asemenea, Misha își dorește ca, pe lângă celelalte categorii din domeniul cultural, să facă parte din cei care beneficiază de schema de ajutor de la stat.

”Scrisoare deschisă adresată domnului Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii

Stimate domnule ministru,

Am luat la cunoștință că Ministerul Culturii cu sprijinul Guvernului României a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat, pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărei activități au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Însă, am constatat, cu surprindere, că artiștii nu sunt incluși în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat, am observat că acestea se adresează operatorilor culturali, organizatorilor de evenimente culturale și festivaluri, organizatorilor de evenimente muzicale și stand-up comedy vânzătorilor de bilete și librarilor și editorilor, artiștii nefiind incluși în niciuna dintre cele cinci măsuri. Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artiști. Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, a fost mesajul transmis de către Misha.

Scrisoarea a devenit virală și a fost distribuită de mai mulți artiști care se află în aceeași situație ca Misha.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel