Mircea Solcanu nu poate să treacă peste moartea mamei sale. Femeia a fost răpusă de cancer: „Mamele nu mor niciodată”

Sursa foto: Mircea Solcanu, captură TV / EXCLUSIV VIP
Descriere foto: Sursa foto: Mircea Solcanu, captură TV / EXCLUSIV VIP

Mircea Solcanu a făcut confesiuni dureroase despre moartea mamei sale, răpusă de o boală cruntă. 

Mircea Solcanu a fost urmărit de probleme și suferințe, în ultima perioadă. Cea mai recentă a fost legată de mama sa, care s-a stins din viață, răpusă de o boală nemiloasă, cancer. Fostul prezentator TV și-a îngrijit mama, în ultimele 9 luni de viață, zi de zi. De un an de zile, Mircea Solcanu a rămas singur. 

Mircea Solcanu, confesiuni dureroase despre decesul mamei sale

Recent, Mircea Solcanu a vorbit despre moartea mamei sale, dar și despre durerea pe care o portă în suflet. Fostul prezentator TV  a recunoscut că i-a fost foarte greu, mai ales că se împărțea între teatru și mama sa. 

„Maică-mea s-a îmbolnăvit când ea avea o pensie mică și eu o pensie și mai mică decât a ei. Și era un bolnav de cancer în fază terminală.

Și până la urmă am stat și m-am gândit că, într-un fel, m-am bucurat că nu am avut bani și să fi apelat la cineva care cum ar veni să facă treburile în locul meu… Pentru că astăzi probabil aș fi regretat că nu aș fi făcut eu treburile acelea. Indiferent că era… Stau acum și mă gândesc, la un an distanță, că mă trezeam dimineața, o trezeam, îi dădeam medicamente, spălam, făceam de mâncare…

Mă duceam la Facultatea de Teatru, jucam teatru, spuneam poezii și veneam cât puteam de repede acasă să schimb pamperși, pungă de… Și toate lucrurile acelea necesare. Și eu mă gândeam acum, oare eu am fost ăla care a reușit să facă toate lucrurile acelea? Pentru că, dacă ar trebui să mă apuc mâine, nu cred că aș mai putea…”, a spus Mircea Solcanu, conform Viva.

Mircea Solcanu nu poate să treacă peste moartea mamei sale

Mircea Solcanu este de părere că mamele nu mor niciodată și că ele rămân întotdeana vii în amintirea noastră. Fostul prezentator TV nu poate accepta faptul că mama sa s-a stins din viață. 

„Pentru mine nu e o moarte. Eu nici azi nu spun că mama a murit. Mama a plecat… Mamele nu mor niciodată. Dar nu e vorba de împăcare. Am mat stat de-a lungul vieții noastre despărțiți. Când ea a plecat și a muncit în Italia, de pildă. Și eu m-am mutat în București… Am stat foarte mult timp despărțiți. Acest exercițiu, cum ar veni… mă gândeam într-o zi că Dumnezeu te pregătește pentru tot, de-a lungul vieții noastre. Nu murim, efectiv.

Eu îi spuneam mamei, cu o lună și ceva înainte, și cumva încercam să o pregătesc pentru una-alta. Și mi-a zis că pleacă undeva, iar eu i-am zis: «O să pleci acasă, la Domnul». Și atunci ea mi-a reproșat că sunt prea direct. Mi-a spus: «Mircea, ești prea direct». Adică și ea știa lucrul acesta, dar și eu i le-am spus în stilul eu caracteristic, direct și fără să o menajez. Îmi aduc aminte mereu asta și în relațiile cu oamenii și mă gândesc că sunt prea direct.”, a mai spus Mircea Solcanu, conform aceleiași surse.

Mircea Solcanu: “Am închis multe capitole

Mircea Solcanu recunoaște că se confruntă în continuare cu problemele de sănătate. Cu toate astea, fostul prezentator recunoaște că viața i s-a schimbat radical și chiar a lăsat în urmă identitatea sa de homosexual. 

 'Problemele de sănătate evoluează, dar am de gând să le las să meargă până unde se poate merge. Nu am cum să am grijă de ele, că nu am cum să îmi tai capul singur. Nu mai îmi doresc încă odată experiența aia. De zâmbit mai zâmbesc, dar nu am mai râs de mult. Ăsta e un motiv care mă îngrijorează. Acum mi-am schimbat viața și felul de a fi, cine sunt eu. Am renunțat la vechea persoană, la Mircea. În buletin am rămas Mircea. Dar Mircea de azi nu se mai întâlnește cu cel de ieri. Am închis multe capitole, cum ar fi homosexualitatea. Este un capitol încheiat pentru mine.„, a declarat Mircea Solcanu la „Exclusiv VIP', Cristi Brancu.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 07 iul 2023, 12:51 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience