Mircea Sandu, momente grele. Președintele FRF are cancer pentru a treia oară: "Dimineața iau 12 pastile, seara 17..."

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Mircea Sandu, captură Youtube/ GSP
Descriere foto: Sursa foto: Mircea Sandu, captură Youtube/ GSP

Mircea Sandu se confruntă pentru a treia oară cu o boală incurabilă. 

Mircea Sandu, președinte al FRF se luptă cu cancerul pentru a treia oară. În urmă cu doi ani, acesta s-a recuperat după primele două tumori, însă acum viața îl încearcă din nou. Mircea Sandu a fost diagnosticat cu cancer la prostată, dar este încrezător că va trece din nou peste boală.

Mircea Sandu, cancer pentru a treia oară

„În 2020, m-am dus să fac controlul periodic de rutină. Și, ce credeți?, am descoperit că am o tumoare la plămâni. Mi-au scos-o în iunie 2020. Și, recent, mi-au mai descoperit una. Acum, am cancer la prostată. Trebuie să o rezolv și p-asta!„, a dezvăluit Mircea Sandu pentru Gazeta Sproturilor. 

„Eu am avut capul foarte tare, limpede. Am zis că trebuie să lupt pentru copii!„, a mai spus președintele FRF.

„Fac parte din viață și astea. Sunt momente prin care toți trecem. Mai mult sau mai puțin. Astea îți arată adevărata față a vieții. Pentru că eu gândesc așa: m-am căsătorit cu Simona, am făcut copiii, aveam o viață bună. Cine se gândea că copilul din Dimitrov, care juca fotbal în intersecție, care avea o pereche de ghete cu crampoane de la unchiul său, va ajunge să joace în prima ligă, în echipele naționale?!„.

„În momentul de față trebuie să fac tratament. Dimineața iau 12 pastile. La prânz, alte 7. Seara, ceva mai multe, 17 pastile. O să trec eu și peste asta, nu mă doboară pe mine un cancer„, susține Mircea Sandu.

 Mircea Sandu, despre lupta cu primele două forme de cancer

„În februarie 2009 mi-am făcut toate analizele, mă îngrășasem un pic, făcusem 100 de kilograme, și am fost la Medlife. Mi-am făcut analizele, ecografie, totul în regulă. În august am venit din vacanță, slăbisem 10 kilograme, am început cu mișcare, hai să mă duc să văd cum stau. Și atunci mi-a descoperit doamna doctor două metastaze la lobul mic al ficatului.

Am fost la doctorul Virgil Ionescu, un radiolog excepțional, și mi-am făcut RMN, apoi am ajuns la Supercupa Europei la Monaco. Noi stăteam la Cannes, eram gașcă mare. Prietenii mei de aici de la local (unde are loc interviul, hotelul Irisa), Irina și Daniel, locuiseră mult în Nisa și i-am sunat. „Bă, am o problemă. Vreau să-mi găsiți și mie un doctor”„, a declarat Mircea Sandu pentru Gazeta Sporturilor.

„Am găsit un oncolog extraordinar. A făcut o echipă cu chirurg, radiolog, anestezist și am început tratamentul, chimioterapia și radioterapia. Greu! La început a stat și Liza cu mine, după aia trebuia să fie aici.

Eu plecam cu avionul duminica, zburam de la Băneasa cu Blue Air, făceam luni, marți tratamentul, miercuri mă întorceam, joi și vineri mergeam la Federație și tot așa. M-a operat în decembrie. După vreo 7 ore m-am culcat cu Geoană președinte și m-am trezit cu Băsescu președinte„, a mai declarat președintele FRF.

Mircea Sandu a declarat că nu a avut dureri și totul a mers spre bine.

„A fost totul extraordinar de bine, n-am avut nicio problemă, nu dureri. Oamenii și-au făcut treaba perfect. Oncologul, cu tratamentul pe care l-a aplicat, micșorase foarte mult toate mizeriile alea acolo. Am avut pungă, mi-a scos-o după 6 luni.

Am mai făcut șase luni de chimioterapie și începând cu iunie 2010 n-am mai făcut tratament, doar mergeam la control. A fost o operație grea, o perioadă grea! Dar cum să mă facă pe mine o tumoare?! Am avut susținerea extraordinară a familiei și am trecut peste„, spune Mircea Sandu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel