Mircea Baniciu, eclipsat de celebritatea fiicei sale: Asta îmi aminteşte de un banc cu două tinere care se întrebau… “Ştiai că şi tatăl lui Enrique cântă?”

Data publicării:

Mircea Baniciu este un tată mândru. Fiica sa nu doar că i-a călcat pe urme, dar a ajuns și să îi concureze la capitolul celebritate. 

”În direct cu VIAȚA”, la TVR 2,  alături de Liana Stanciu dar şi de un artist celebru, o adevărată legendă vie a muzicii folk şi rock: Mircea “Tetea” Baniciu, unul dintre cei mai îndrăgiți şi longevivi interpreţi din România. 

 

Liana Stanciu: De unde vine “Tetea”?
Mircea Baniciu: “Tetea” este un nume pe care l-am primit în Timişoara, în timp ce cântam cu colegii din Pheonix. Nu era chiar Tetea, ci “Tető”. Timişoara este un oraş în care se vorbesc mai multe limbi, printre care şi maghiară. Există un cuvânt “tető”, care înseamnă acoperis. Iar cei din Bucureşti au adaptat “Tetea”, un fel de “fratele cel mare”. Aşa am rămas.

Liana Stanciu: Ce mai faci?
Mircea Baniciu: Mie îmi merge bine, sunt sănătos şi e bine că pot să fac ceea ce fac. Avem foarte multe concerte în perioada aceasta de după pandemie, îmi mai permit şi câte o vacanţă. Am spectacole cu “Pasărea Rock”, un fel de concurent al Pheonix-ului, născut în “umbra Marelui Urs”, să spun aşa. Am concerte şi singur şi în multe spectacole îi iau pe Vlady Cnejevici şi Teo Boar, din “Pasărea Colibri”. Aş putea spune că noi suntem o gaşcă “the best” şi funcţionează foarte bine echipa.

Multă lume m-a întrebat de ce nu i-am compus Anei piese muzicale. Pentru că trebuiau făcute în maniera asta modernă, cu ritmurile actuale, cu tobă mare etc şi am zis că este cel mai bine să lucreze cu compozitorii care îi sunt apropiaţi. Oamenii care ştiu exact  ce trebuie în ceea ce o priveşte. Ea lucrează cu DJ Project, iar mie îmi plac foarte mult băieţii aceştia şi au o mare calitate: cântecele lor funcţionează… se duc înainte.

Fiica artistului îii face concurență

Ana Baniciu, fiica marelui artist, se bucură și ea de un succes teribil, pe plan muzical. 

Liana Stanciu: S-a întâmplat să te întrebe lumea “Tu eşti tatăl Anei Baniciu”?
Mircea Baniciu: Asta îmi aminteşte de un banc cu două tinere care se întrebau… “Ştiai că şi tatăl lui Enrique cântă?”. În aceeaşi situaţie sunt şi eu. Foarte multă lume mă felicită pentru Ana. Nu mă mai felicită pentru izbânzile mele,

Liana Stanciu: S-ar putea ca în viitor să fii felicitat şi pentru izbânzile lui Victor… Ce vrea să facă?
Mircea Baniciu: DJ. Băiatul meu mai mic împlineşte în curând 18 ani, în luna octombrie şi îşi doreşte mult să-şi cumpere maşină. I-am zis: Dacă ai bani îţi cumperi, dacă nu ai nu-ţi cumperi. Şi dacă vrei să ai bani, va trebui să învârţi nişte lucruri în aşa fel încât să meriţi banii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel