Mioara Velicu, devastată de durere după decesul lui Benone Sinulescu: „Îi datorez succesul meu”

Data actualizării: | Data publicării:
Mioara Velicu și Benone Sinulescu, captură foto YouTube
Descriere foto: Mioara Velicu și Benone Sinulescu, captură foto YouTube

Mioara Velicu este devastată de durere după ce a aflat că Benone Sinulescu s-a stins din viață. Artistul a fost cel care a lansat-o în muzică. 

Mioara Velicu este îndurerată de pierderea unuia dintre cei mai iubiți artiști din România. Benone  Sinulescu, în vârstă de 84 de ani, s-a stins din viață pe 18 noiembrie, în ruma unor complicații pulmonare.

El a fost cel care i-a deschis drumul în muzică Mioarei Velicu și, pe lângă faptul că erau colegi de scenă, cei doi erau prieteni apropiați. Artista spune că nu are cuvinte care să exprime ceea ce a însemnat marele artist pentru ea și pentru țara noastră. 

 

"Sunt asa de emoționată ca nu o sa îmi găsesc cuvintele. Cuvintele sunt de prisos. Pentru mine Benone Sinulescu a fost un spate asigurat. M-a descoperit (...). Și a pus amprenta pe cariera mea. Mie mi-a dat cântece, m-a învățat sa cant. Ii datorez succesul meu. Am avut onoarea de a canta cu el. (...) Ma gândesc ca Dumnezeu vrea sa facă un ansamblu sus. Ne ia artiștii buni. Pe el l a pus cap de afis.", a declarat Mioara Velica la Antena Stars, potrivit SpyNews. 

 

Decesul lui Benone Sinulescu a îndurerat o țară întreagă

Colegii de breaslă ai lui Benone Sinulescu și-au exprimat regretul faţă de moartea marelui artist

 

Printre aceștia se numără și Fuego, care era extrem de apropiat de acesta.  Artistul a mărturisit că este foarte trist de faptul că generația veche se duce încetul cu încetul, iar marile valori ale României se sting din viață rând pe rând. De asemenea, Paul Surugiu a mărturisit că Benone Sinulescu i-a fost alături în momentele dificile și îl susținea la început de drum. 

„E trist! A plecat și maestrul Benone Sinulescu! E trist cum se stinge, rând pe rând, o generație care a definit Romania și i-a dat valoare! O să-mi fie tare dor de nea Beny! Lăsând la o parte conduita și cariera, a știut să-și păstreze optimismul și demn, decent, a făcut ca anii să treacă în favoarea lui. Mă leagă de el începuturile mele, pentru care i-am mulțumit mereu. Eram un puști, timid, prin anii ‘97-’98, eram deja lansat, dar fără mare succes la publicul larg. Cântam în diverse spectacole, în deschiderea marilor artiști și-mi doream să ajung ca ei.

L-am întâlnit pe nea Beni, așa cum îi spun eu, la un spectacol, iar acestuia i-a plăcut de ceea ce făceam pe scenă și mi-a oferit ajutorul său, încurajându-mă să scot primul album. Ce să zic? Nu am rămas impresionat pe moment pentru că erau mai mulți care îmi spuneau asta. Dar nu! El a sunat direct la prima casă de discuri, a girat pentru mine și astfel, în câteva luni, albumul ‘TOATĂ LUMEA DANSEAZĂ’ era deja pe piață și începea să intre în topuri și în preferințe„, scrie Fuego pe Facebook.

 

Sofia Vicoveanca

„Am primit vestea ca un trăsnet. Nu-mi găsesc vorbele. Nu-mi vine să cred, sunt oameni care…el nu trebuia să moară. Condoleanțe familiei. El rămâne un exemplu, un reper. L-am sunat de ziua lui și nu mi-a răspuns„, a spus artista la Acces Direct.

„Nu mi vine sa cred. Benone a fost un om cu un suflet deosebit. A ajutat foarte multi tineri, i-a promovat. Îmi pare asa de rau, condoleante familiei. Stiam ca este bolnav, nu am vorbit in ultima vreme si imi pare rau. Poate ca era bine sa fi vorbit. Imi pare foarte rau”., a declarat Sofia Vicoveanca la România Tv.

 

Irina Loghin:

„Regret plecarea dragului și bunului meu coleg, Benone Sinulescu, artistul special alături de care am pornit pe drumul cântecului, împărțind bucurii și tristeți! Cu Benone am adunat stadioane întregi, ne-am bucurat de succes și de dragostea publicului din toată țara! Avem melodii de referință împreună și amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni! Benone Sinulescu este un simbol al românilor și artistul pentru care și veșnicia se înclină! Plânge Siriul și țara întreagă! Rămas bun, dragul meu coleg!”, a scris Irina Loghin pe Facebook

 

Steliana Sima:

„Acum am aflat și eu. E trist. Eu l-am cunoscut pe nea Beny în 1987. A făcut parte din garnitura de aur a artiștilor, alături de doamna Maria Ciobanu, Simion Pop, Mioara Velicu. 

M-au ajutat să mă integrez. Nea Beny mi-a dat și sfaturi constructive. Era foarte mulțumit de evoluția mea”, a declarat Steliana Sima la Antena 1. 

 

Elena Merișoreanu:

"Parca e un blestem în muzica populara. Ni se duc stelele, ni se duc oamenii. Au bucurat milioane de suflete. Era un om plin de viata. Imi pare rau ca vorbim la trecut, dar ce sa zic. Nu am mai vorbit recent, nu am avut unde sa ne întâlnim. Vreau sa spun condoleanțe familiei. Mai ales soției, căci el o avea pe ea și el pe ea. El nu a murit. Lasa printre noi o zestre inestimabila. Dumnezeu sa îl ierte și sa îl odihnească în pace. Este o pierdere îmensa.", a declarat Elena Merișoreanu la Antena Stars.


Saveta Bogdan: 

 "Am ținut legătura cu soția lui Beni și doamna care avea grijă de ei, care le făcea curățenie prin casă.
Am crezut că e o glumă, inițial. Apoi am aflat că a murit și mie îmi pare foarte rău. Am învățat multe de la el, cum să cânt, cum să țin microfonul, cum să mă învârt pe scenă. S-a pierdut un star al României, nu știu de ce pierdem atâția oameni buni. S-a dus Mîțu (n.r. – Petrică Mîțu Stoian), s-a dus și el", a declarat Saveta Bogdan, pentru Pro TV

 

 

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel