Mihai Bendeac, scrisoare deschisă către Dan Petrescu: „400 de mii de euro??? Asta vă oprește? La banii dumneavoastră îi plăteam mâine”

Data publicării:
Mihai Bendeac, Dan Petrescu/ Colaj Foto SPECTACOLA
Descriere foto: Mihai Bendeac, Dan Petrescu/ Colaj Foto SPECTACOLA

Mihai Bendeac i-a transmis un mesaj dur lui Dan Petrescu, după ce a refuzat să antrezene echipa națională. 

Mihai Bendeac este pasionat de fotbal și nu a putut sta liniștit după ce a văzut că Dan Petrescu a refuzat echipa națională. Este al treilea antrenor care refuză să preia echipa națională în ultima lună, după Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu.


Mihai Bendeac a făcut o scrisoare deschisă pentru Dan Petrescu pe care a publicat-o pe pagina lui de Facebook.


”Aceasta este o scrisoare deschisă către domnul Dan Petrescu.


Domnule Petrescu, fac parte din generația care vă divinează. De ce? În primul rând ca jucător. Sunteți printre foarte puținii jucători români care au demostrat constanță și performanță atât la echipa națională, cât și la un mare club european. Chiar și maestrul Hagi a reușit “dubla” asta abia spre final, la Galatasaray. Dumneavoastră ați fost și rămâneți o legendă Chelsea!!!


Vă iubesc necondiționat. Secretul meu murdar este fotbalul. E pasiunea mea secretă. Știu istoria fotbalului românesc (și nu numai) în detaliu. Asta mă sperie, uneori.


Domnule Petrescu… Banii mei din cont (exceptând apartamentul în care locuiesc și casa în care locuiesc părinții) sunt mai puțini decât sumele donate în ultimul an calendaristic. N-aș fi vrut să spun asta dar mă ajută în ceea ce urmează să argumentez…


E ireal cum o persoană precum dumneavoastră sau domnul Olăroiu nu puteți ajunge la punctul ăla al vieții în care intervine sentimentul de 'Bă… Dacă mor mâine, din punct de vedere financiar, 10 generații sunt asigurate… Oricum în afară de fotbal nu respir altceva.. Atât exist! Fotbal!!! E viața mea!!!'


Domnule Petrescu… 400 de mii de euro??? Asta vă oprește? La banii dumneavoastră îi plăteam mâine. Da!!! Eu însumi! Nu-mi pot imagina fizic atâția bani cât ați agonisit. Știți care este scopul meu? Să-mi asigur un trai decent până la sfârșitul vieții și, peste câțiva ani, să ajung în punctul în care să DONEZ tot ce câștig. Sună idealist. Utopic. Dar idealismul și utopia sunt singurele concepte pentru care merită să trăiești. Asta cred, asta simt.


Sunteți un mare antrenor! Și dumneavoastră, și domnul Olăroiu. (Iată, mai introduc, intempestiv, un nume în această paradigmă.) Mai mult decât atât… Doi antrenori construiți pe specificul fotbalului românesc. Pe specificul echipei naționale.


Nu veți trăi o bătrânețe liniștită știind că ați fost mare în Liga 1, Europa League (în limitele unei posibile calificări din grupe) sau țările arabe. Și aici îl includ și pe domnul Olăroiu.


Poți avea toți banii din lume. Nimic nu se compară cu sentimentul de a fi EROU! De acționa împotriva chestiunilor materialiste. Chiar și dacă mandatul dumneavoastră la Națională ar fi fost un eșec, nu ar fi fost permis nimănui să eludeze faptul că Sir Dan sau Sir Oli nu au încercat. Că unul dintre oamenii ăștia a spus cândva: “Am caviar la masă pentru 10 generații. Acum fac ceva pentru noi toți! Ceva uriaș!”


Baftă în continuare la CFR (un club profesionist în adevăratul sens al cuvântului), succes cu Academica Clinceni si FC Voluntari.


Domnului Olăroiu (că tot l-am menționat), baftă în întâlnirile cu AL Albadadain, Al Magagagran, Al Ain, Al Balabaluba și alte confruntări care îl vor introduce în marea istorie a fotbalului mondial și care ne interesează mult pe noi, microbiștii.


Cu respect,


Mihai Bendeac


PS - Federația Română de Fotbal nu poate să-și asume plata unei sume de 400 de mii de euro? Iertati-mă, dar un antrenor mare european, pe doi ani de zile, ca salariu, însumează mai mult decât salariul domnului Petrescu plus clauza asta”, a scris Mihai Bendeac pe Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel