Mihai Bendeac, adevărul despre boala cu care se luptă de ani de zile: „Am învățat să nu mă mai sperii atât de tare atunci când apar episoadele”

Data actualizării: | Data publicării:

Mihai Bendeac a vorbit despre lupta sa cu depresia și despre cum a învățat să trăiască cu această afecțiune.

Mihai Bendeac a vorbit în reăetate rânduri despre depresie și despre chinurile prin care a trecut, de-a lungul timpului. Deși nu a găsit un leac pentru tristețe, actorul dezvăluie că a învățat să conviețuiască cu această afecțiune. 
„Nu, n-am reușit s-o înving, își arată colții destul de des, aș spune, dar cred că am învățat să trăiesc cu ea. Am învățat să nu mă mai sperii atât de tare atunci când apar episoadele de genul ăsta, dar nu pot să spun c-am trecut peste.”

Ce sfat are pentru cei care se luptă cu depresia

„Cumva, fiecare om trebuie să se lupte singur cu depresia lui, să-și caute răspunsul pe diferite căi, în diferite luări de cuvânt, în diferite interviuri ale altora care au trecut prin treaba asta, dar cred că rezolvarea propriei depresii nu stă decât în soarta fiecăruia dintre cei care se lovesc de așa ceva. Din păcate, așa e, nu există rețete”, a mai spus actorul, potrivit wowbiz. 


A încercat să se sinucidă de trei ori

Actorul a dezvăluit, în urmă cu câțiva ani, că suferă de tulburare bipolară și spune că a fost pe punctul de a-și lua viața, de trei ori. 


" Sunt foarte multe momente în care întru într-o pasă neagră. Am vrut să mă sinucid de 3 ori. În facultate eram depresiv, mă trezeam noaptea și mă ardeam cu țigară. M-am trezit odată că eram pe jumătate pe fereastră. Nu știu cum s-a întâmplat. Am vrut să mă sinucid din motive profesionale. Ultima dată am vrut acum vreo doi ani și ceva. M-am temut să nu am eșec în plan profesional. Erau momente în care cedăm. Pentru mine este foarte important ceea ce fac", a povestit actorul in urma cu ceva timp.

Tulburarea bipolară se manifestă prin episoade de manie sau depresie, stările alternând. Actorul și-a cerut scuze publicului său pentru momentele în care a pierdut controlul și a reacționat ciudat. 

" Sunt o fire bipolara, psihotica si dementa... E adevarat. Si imi cer iertare pentru momentele in care poate reactionez ciudat sau impulsiv. Dar asta sunt si nu pot sa ma prefac pentru a da bine si glamour la TV", a recunoscut Bendeac intr-o postare a sa mai veche de pe o retea de socializare.

Despre viața de artist, ziua vesel, noaptea trist


Chiar dacă rolurile pe care le interpretează aduc zâmbetul pe buzele oamenilor, în viața de zi cu zi, actorul s-ar descrie a fi mai mult melancolic și spune că îi este uneori greu să se monteze și să intre în pielea „sufletului petrecerii”. 

„Stii care este cea mai mare temere a mea si cea mai mare anxietate pe care o am?! Faptul ca oameni au senzatia ca a venit responsabilul cu distractia. Este cel mai greu lucru cu care trebuie sa traiesc. Eu din trei zile, doua sunt la pamant din punct de vedere psihic, eu pot sa ma montez cand intru pe scenă, pentru ca sunt un personaj.

Altminteri, eu nu sunt sufletul petrecerii in viata de toate zilele”, a declarat Bendeac în podcastul lui Cătălin Măruță. 

 


Dependența de somnifere
 

Mihai Bendeac a mai vorbit, în trecut, despre depresiile cu care s-a luptat, despre tulburarea bipolară cu care a fost diagnosticat, dar și despre eforturile sale neobosite de a-și depăși stările limitative. Actorul a găsit un ajutor uriaș în somnifere, la care spune că apelează de mai mulți ani.

„De cele mai multe ori ma trezesc la ore diferite. Primele doua ore sunt cele mai complicate din cauza faptului ca iau somnifere. Dimineata este o perioada pana cand creierul isi revine din efectele somniferelor. Inainte era mai usor ca luam un somnifer inainte sa ma culc si acum ma trezesc dupa 4 ore si mai iau unul.

Sunt extrem de multe motive pentru care le iau. La un moment dat trebuie sa mi fac timp si sa merg trei saptamani- o luna undeva intr-un centru si sa ma pun pe picioare. N-am incercat pana acum din comoditate, frica.

Eu am inceput sa iau de pe la 21-22 de ani diferite chestii. Am luat una foarte puternica si n-am sa uit toata viata mea. Eram in pat, era un aer conditionat care batea spre pat, am luat pastila si ma uitam la tv, la un talk show, si la un moment dat am auzit din ecran: „Dar domnul Bendeac ce face?”. Am inceput sa merg, nu ma ascultau picioarele, m-am intins si dupa cand am deschis ochii trecusera 8 ore, eram inghetat. (...)  A fost dragoste la prima vedere, am zis: ”Asa se doarme”, a mai explicat Mihai Bendeac în cadrul podcastului. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel