Mihai Alexandrescu, retrospectiva 2021: „Un an plin cu noutăți - mi-am schimbat casa, iubita, telefonul, filtrele la mașină” EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Mihai Alexandrescu, realizator și prezentator al emisiuneii MotorVlog, de la TVR 2,  își deschide sufletul, într-un interviu SPECTACOLA, despre magia sărbătorilor de iarnă, gândurile cu care încheie 2021 și speranțele cu care intră în noul an.

SPECTACOLA: Ce a însemnat 2021 pentru tine.

Mihai Alexandrescu: 2021 a fost un an plin cu noutăți - mi-am schimbat casa, iubita, telefonul, filtrele la mașină, mi-am luat vreo 7 perechi de "sneakerși". Singurele lucruri pe care nu le-am schimbat au fost prietenii, colegii, parolele, accentul de moldovean.


SPECTACOLA: Care au fost cele mai mari provocări dar și cele mai mari reușite?

Mihai Alexandrescu: Provocări:  să urc patru etaje pe scări în fiecare zi, să găsesc loc de parcare în fiecare zi, să fac balansul pe alb pentru Panasonic GH5 la fiecare filmare, să găsesc cea mai bună muzică pentru montaj. Reușite: mi-am menținut calmul când mi-a venit factura la gaze, am găsit motiv de bucurie în fiecare zi și m-am abținut de la mofturi materiale pentru a călători mai mult alături de cei dragi. Nu m-am certat mai mult decât trebuie cu grinch-ul de la ingest.

SPECTACOLA: Cum ai petrecut sărbătorile din acest an?

Mihai Alexandrescu: Caut oferte pe Booking pentru primăvară-vară, nu deschid spam-urile din mail, nu citesc postări care instigă la ură ori la implanturi de păr, o sun mai des pe bunică-mea.

SPECTACOLA: Ce reprezintă Crăciunul pentru tine?

Mihai Alexandrescu: Crăciunul îmi amintește că avem un Dumnezeu de treabă. Atât de treabă încât a venit printre noi pentru a ne împărtăși bucuriile, dar și suferințele. Sunt recunoscător pentru tot ce am primit de la El, pentru că suntem deja iertați și pentru că nu ne cere nimic la schimb pentru un loc în Rai în afară de bunătate, compasiune, înțelegere.


SPECTACOLA: Care a fost cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de sărbătorile de iarnă?

Mihai Alexandrescu: Cele mai frumoase amintiri de Crăciun le am din momentele petrecute cu bunica. În fiecare an încercam s-o ajut cum puteam la pregătirea cozonacului, a piftiei sau a cârnaților. Simțeam că e în puterea mea să fac Crăciunul mai reușit, ba chiar mergeam pe la casele prietenilor de pe stradă pentru a da o mână de ajutor și acolo. Evident, mirosul de brad combinat cu cel de portocale îmi trezește și acum amintiri, iar bananele verzi lăsate la copt pe sobă îmi aduc aminte că abundența strică micile plăceri.

SPECTACOLA: Care a fost cel mai special cadou pe care ți l-a adus Moșul vreodată?

Mihai Alexandrescu: Nu prea am fost ahtiat după cadouri, nici măcar în perioada cadourilor. Mereu mi s-a părut că un cadou pune presiune pe mine și pe ceilalți ; mă bucuram mai mult de prezența familiei, de zarva din casă, de mirosuri, de gusturi și, ca orice copil, de zăpadă. De fapt, ăsta era cel mai bun cadou pentru noi - zăpadă "din aia care se lipește".

SPECTACOLA: Care sunt gândurile cu care intri în noul an?

Mihai Alexandrescu: Să fiu un coleg mai bun pentru voi, un prieten mai bun pentru gașca mea, un copil mai bun pentru părinții mei, un iubit mai bun pentru iubita mea, un prezentator TV mai bun pentru telespectatorii noștri.

SPECTACOLA: Un mesaj pentru cititorii Spectacola și DC News

Mihai Alexandrescu: Fiți mai sinceri cu voi, mai blânzi cu cei din jur, nu mai judecați tot ce mișcă și nu mai credeți fără să cercetați. Asumați-vă greșelile atunci când le faceți, cereți scuze de la cel căruia îi greșiți, nu mai claxonați la verde intermitent la dreapta și schimbați uleiul la timp. Un An nou fericit și LA MULȚI ANI!Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel